Danmark var ute efter revansch i gårdagens retur mot Tre Kronor. 

Under torsdagskvällen var det dags för Sverige att spela sin andra match på lika många dagar mot Danmark, i onsdags blev det blågul seger efter en fin defensiv insats med effektiv offensiv. Det är oklart om matchplanen var likvärdig inför gårdagens match, men om den var det så lyckades man inte fullfölja den.

Danmark inledde däremot matchen på ett bra sätt och kunde ta ledningen redan efter en minuts spel när Mathias From höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Innan första perioden var färdigspelad hade gästerna från andra sidan sundet även utökat sin ledning men efter pausvilan kom Sverige in mer i handlingen, Dennis Rasmussen fick till en tidig reducering och med några minuter kvar av perioden kunde man även få in kvitteringspucken genom Anton Wedin.

Tredje perioden skulle på många sätt bli en kamp mot klockan för Sverige, redan efter femton sekunder hamnade man åter i underläge efter att Nicolai Meyer gjort mål i powerplay. Resterande del av matchen handlade om att försöka få till en kvittering och på så vis tvinga fram en förlängning.

Under de avslutande minuterna fick Sverige chansen att spela 6-mot-4 vilket resulterade i flera fina lägen, men dessvärre inget mål. Att Danmark tar hem segern är långt ifrån orättvist, spelarna kämpade hårt för varandra och var väldigt disciplinerade i egen zon. Lägg därtill en stabil sista utpost i Sebastian Dahm så kan Danmark besegra Sverige, så stor skillnad är det faktiskt inte mellan lagen. Speciellt inte när Tre Kronor inte är på topp.

– Jag är naturligtvis inte nöjd, speciellt med starten. Vi pratar om att vara förberedda för match och ha rätt prestationstillstånd och det har vi inte i den här matchen. Det vart bättre efter första perioden tycker jag, där vi börjar vinna lite närkamper och lösa puckar och flyttar upp spelet på ett bra sätt. Vi har ett lag som ska vinna den här matchen och vi gör inte det idag, jag är en stor del i att få laget att gå från start, vi gjorde inte det idag och jag tar på mig mycket av det här, ljöd förbundskapten Johan Garpenlövs analys till SVT efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Sverige – Danmark: 2-3 (0-2,2-0,0-1)
0-1, Mathias From
0-2, Nicklas Jensen (J.Jensen)
1-2, Dennis Rasmussen
2-2, Anton Wedin (Olofsson, Strandberg)
2-3, Nicolai Meyer
Skott: 34-8
Utvisningsminuter: 4-8
Publik: 8 (Malmö arena)

Nästa match i Nations cup spelas på måndag, då Norge kommer på besök. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här