Det fortsätter att gå tungt för en av de blågula stjärnorna i NHL. 

Våren 2013 fungerade det mesta för Loui Eriksson, efter en ny fin säsong med Dallas flög han hem till Sverige för att ge extra spets till Tre Kronor som spelade VM på hemmaplan och det var något som forwarden skulle lyckas med. Det blev som bekant guld efter att ha besegrat Schweiz i finalen och Eriksson noterades för tio poäng på lika många matcher under turneringen. Livet lekte.

Nu, knappt åtta år senare, ser det annorlunda ut. Förra säsongen gick det ganska tungt för den rutinerade forwarden och rykten kring hans framtid i Vancouver (klubben han representerat sedan 2016) började florera. Tidigare i vintras spekulerades det om att 35-åringen skulle bytas bort och det blev allt mer tydligt att han inte ingick i klubbens framtida planer.

– Vi försökte hitta ett nytt lag för honom, en ny möjlighet och en nystart. Det blev inget av det. Vi ringde flera samtal och försökte få klart något men det gick inte, sa Vancouvers general manager Jim Benning till Sportsnet 650 i december.

De senaste månaderna har det blivit mycket tid på läktaren och totalt under säsongen har VM-hjälten bara fått spela sju matcher, vissa experter på andra sidan Atlanten har tyckt att Vancouver borde skicka svensken till farmarlaget. För ett par dagar sedan värvades Jimmy Vesey in från Toronto och Eriksson blev en del av den så kallade “taxi squad”, något som betyder att han är en del av laget men att han inte spelar. Spelare med den benämningen är mest en nödlösning utifall att klubben skulle få problem med Covid-19.

Inför säsongen såg forwarden ut att kunna nå 1000 matcher i NHL men nu det lär krävas ett klubbyte om han ska lyckas med det innan sommaren kommer.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här