För varje dag som går börjar hoppet om slutspel släckas för flera lag i NHL. 

Det återstår fortfarande ganska många matcher i NHL:s grundserie men sedan tidigare har Buffalo fått konstatera att man kommer missa slutspelet och flera andra lag ligger riktigt pyrt till. Inte minst Vancouver.

I helgen föll laget mot Toronto (1-5) vilket var deras fjärde raka förlust och nu börjar uppförsbacken bli allt för brant. Med ett tiotal matcher kvar att spela har Canucks fjorton poäng upp till Montréal som i nuläget har den sista slutspelsplatsen från North division, som om det inte vore nog har laget även 28 mål att ta igen när det kommer till målskillnaden.

En stor anledning till det dystra läget är att Elias Pettersson fortsatt är skadad, den svenska supertalangen har missat närmare tjugo matcher och utan honom försvinner både spets i form av mål och en hel del spelsinne. Det har varit väldigt tydligt.

Missar Vancouver slutspelet så öppnas dörren till en förlängd säsong med Hockey-VM i Lettland och i truppen finns det flera svenskar som skulle vara bra förstärkningar. Inte minst Nils Höglander som gjort succé under sin första säsong i NHL, 20-åringen har bland annat gjort nio mål och ligger i skrivande stund sexa i den interna poängligan. Bara en poäng efter Pettersson, som naturligtvis också vore högaktuell till VM om det inte vore för skadan. Rapporterna från Kanada gör tyvärr gällande att forwarden riskerar att missa resten av säsongen.

I Vancouver återfinns även den rutinerade backen Alexander Edler som har dubbla VM-guld på meritlistan, samt Loui Eriksson som visserligen är närmare läktaren än isen men som också hjälpt Tre Kronor till guld. 35-åringen hade en minst sagt avgörande roll när det blev guld på hemmaplan.

STRECKSTRIDEN I NORTH DIVISION 
3. Winnipeg, 57 poäng
4. Montréal, 55 poäng
—————————–
5. Calgary, 47 poäng
6. Ottawa, 43 poäng
7. Vancouver, 41 poäng

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här