Tjeckien kan få rejält med förstärkning inför Hockey-VM. 

Mästerskapet i Lettland närmar sig med stormsteg och alla de deltagande nationerna gör sina sista förberedelser på hemmaplan. Tjeckien satsar, precis som de flesta, på ett trupp präglad av spelare från Europa men chansen finns fortfarande att plocka in spets från NHL. Lagen som missar slutspelet har möjligheten att släppa ifrån sig spelare till VM om samtliga parter vill det och i Tjeckiens fall skulle det kunna bli jackpot.

I dagsläget är det bara Buffalo som med säkerhet kommer att missa slutspelet men flera andra lag ligger i riskzonen, inte minst Detroit vilket skulle kunna gynna flera europeiska länder. I Red Wings trupp finns bland annat två spelare från Tjeckien som utan tvekan skulle tillföra en hel del spets.

För ett par år sedan rankades Filip Zadina som landets utan tvekan största talang och sommaren 2018 draftades han som nummer sex av Detroit. Förväntningarna var höga men debutsäsongen gick ganska tungt och det är först i vinter som 21-åringen kommit igång på allvar, efter en stark höst hemma i Tjeckien har det blivit 18 poäng i NHL:s grundserie vilket gör att han redan satt nytt personligt poängrekord för spel i den ligan.

Sedan en tid tillbaka har Zadina fått sällskap av den några år äldre landsmannen Jakub Vrána som plockats in från Washington och han ser verkligen ut att stortrivas i sitt nya lag. Under natten till fredagen bjöd Detroit in Dallas till kamp och i den matchen stod 25-åringen för inte mindre än fyra mål, vilket var en stor anledning till att det blev seger med hela 7-3.

Trots segern har den anrika klubben elva poäng upp till en slutspelsplats och mycket talar för att man kommer få ta tidig semester för femte säsongen i rad. Något som skulle kunna öppna dörren för två fina förstärkningar till den Tjeckiska VM-truppen. Faktum är att förbundskaptenen Filip Pesan även skulle kunna kontakta en tredje landsman i Detroit, backen Filip Hronek har gjort en fin säsong hittills och är faktiskt delad etta i den interna poängligan.

Detroit spelar sin sista match i grundserien den åttonde maj och Hockey-VM inleds fredagen den 26:e maj. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här