Coronaviruset sätter käppar i hjulen för ytterligare ett mästerskap. 

Sedan Coronaviruset började sprida sig förra våren har ett flertal mästerskap tvingats antingen flyttas fram eller ställas in helt. Förra året fick både de olympiska spelen och fotbolls-EM ställas in för att istället äga rum den här sommaren och nu står det klart att ytterligare ett mästerskap påverkas av viruset. Det handlar om damernas Hockey-VM, som var tänkt att hållas i Kanada men som nu har värdstaden Halifax valt att ställa in.

– Jag ångrar verkligen den korta förvarningen, men det snabbt ändrande klimatet gör att bestämmer det här valet som är för säkerheter för Nova Scotia och deltagarna, säger Nova Scotias guvernör Iain Rankin i ett uttalande.

Beslutet att ställa in VM gör att det är andra året i rad som damerna inte får göra upp om medaljer, för ungefär ett år sedan tvingades man göra samma beslut och även den gången var det tänkt att mästerskapet skulle äga rum i Kanada.

Sedan tidigare står det klart att även B-VM, där Sverige skulle varit med, kommer att ställas in men det internationella ishockeyförbundet verkar ha fortsatt hopp om att A-VM kommer kunna spelas senare under året. I ett uttalande säger ordföranden René Fasel att “Vi måste acceptera myndigheternas beslut men det betyder inte att vi inte kommer att ha ett damhockey-VM under 2021”.

Hockey-VM för herrar ser, trots beslutet, ut att kunna spelas som beräknat i Lettland.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här