De finska lejonen har inlett uppladdningen inför Hockey-VM i Lettland. 

Flera länder åker till VM i hopp om att kunna spela hem guldet och det gäller inte minst Finland, som är regerande mästare efter att ha besegrat Kanada i finalen för två år sedan. Det återstår fortfarande flera veckor innan mästerskapet drar igång men tidigare i veckan gick förbundskaptenen Jukka Jalonen ut med hur landslagets uppladdning kommer att se ut. En klart kortare uppladdning än vanligt.

– Det hade säkert varit svårare att få med spelare som tvingats binda sig till VM-projektet i sju veckor. Vissa spelare har redan sagt att de inte står till förfogande på grund av familjeskäl. Vissa har varit borta från familjen under hela säsongen, säger Jalonen till Yle.

Som första delmål inför VM finns ett läger på hemmaplan 4-9:e maj, kort därefter ska man flyga ned till Tjeckien för att spela tre matcher i Euro Hockey Tour (12-15:e maj) innan avfärden till Lettland där VM inleds den 21:e maj.

Förbundskaptenen och landslagets general manager, Jere Lehtinen, har som strategi att bygga laget med spelare från KHL och enligt rapporterna från Finland ska flera toppspelare i den ryska ligan redan ha tackat ja till att vara med i VM. På grund av Coronapandemin kan det bli svårare att få med spelare från Nordamerika och det är något som förbundskapten Jalonen tagit med i beräkningen.

– Filosofin är att vi inte får med någon NHL-spelare. Vi kan inte räkna med någon därifrån, men vill förstås ha med de bästa spelarna. Visst resulterar det i osäkerhet, men så är det alltid. Troligtvis lönar det sig inte att vänta på finländare från NHL-slutspelet. Det tar dessutom tid att komma iväg, säger Jalonen till Yle.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här