Tyskland kan bli ett land att räkna med i framtiden. Kanske redan i nästa månad. 

Framgångarna har varit långt ifrån många för det tyska hockeylandslaget, det är inget snack om att fotbollen är nummer ett och bakom “die mannschaft” finns bland annat de stora publiksporterna handboll och skidskytte. Det är åtminstone så det ser ut nuförtiden.

Vintern 2018 hände något som fick landet att upptäcka pucksporten, landslaget lyckades med bedriften att ta silver vid de olympiska spelen i Sydkorea och efter mästerskapet har hockeyn tagit stora steg framåt. Numera är den tyska klubbhockeyn relativt högt aktad och det finns flera spelare som lyckats slå sig in på den allra största scenen – NHL.

Den starkast lysande stjärnan är Leon Draisaitl, forwarden missade visserligen OS eftersom han redan hunnit flytta över till Nordamerika men han har ändå lyckats samla på sig flera fina meriter. Säsongen 19/20 stod tysken för hela 110 poäng i grundserien vilket gjorde att han tog hem poängligan och fick utmärkelsen som ligans mest värdefulla spelare, Hart Throphy. 25-åringen går mot en ny stark säsong och rankas utan tvekan som en av världens främsta spelare.

Draisaitls klubblag, Edmonton, går ganska starkt i grundserien och mycket talar för att Tyskland får klara sig utan honom i VM men det kommer finnas andra som axlar ansvaret. Inte minst en supertalang som går mot en minst sagt ljus framtid.

Rögle har gått som tåget i SHL den här säsongen och det är till stor del tack vare Moritz Seider, en ganska oprövad men lovande back som lånades in från Detroit – det skulle visa sig vara ett väldigt bra drag. 20-åringen imponerade i grundserien (som Rögle vann) och ingenting talar för att Seider inte kommer ta en plats i VM-truppen. Han lär även ta en plats i Detroits laguppställning nästa säsong.

– Han har suverän blick för spelet. Han är storväxt men en väldigt bra skridskoåkare. Han var en av de bästa backarna i draften och vi var verkligen glada att vi kunde ta honom. Han är en fantastisk spelare och en bra grabb; vi har en supertalang här, en som kommer att passa riktigt bra in i det vi bygger nu och som våra fans verkligen kommer att gilla, säger Detroits general manager Steve Yzerman till NHL:s hemsida.

Förväntningarna är minst sagt höga på den unge backen men som tur var är han inte ensam om att leda den tyska vågen. Förra sommarens trea i draften, Tim Stützle, har redan hunnit etablera sig i Ottawa och hemma i den tyska ligan finns det flera talanger som också går mot en ljus framtid. Inte minst John Peterka, som snittade två poäng per match i Junior-VM tidigare i vintras och som mycket väl kan få åka med till Lettland för att vara med i VM.

Som ni hör har Tyskland något bra på gång och det kan nog finnas anledning att titta lite extra på dem under Hockey-VM.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här