Det råder tvivel kring vilka spelare från Nordamerika som kan tänkas förstärka Tre Kronor till Hockey-VM 2021 men idag har VMishockey.se’s expert Benjamin Lindkvist lekt med tanken att samtliga svenska NHL-spelare som missar slutspelet väljer att runda av säsongen med några veckor i Lettland.

Målvakter
Linus Ullmark – Buffalo (12/91.9%)
Jacob Markström – Calgary (23/90.3%)

Backar
Mattias Ekholm – Nashville (25/5+9)
John Klingberg – Dallas (27/5+14)
Erik Gustafsson – Philadelphia (22/1+9)
Rasmus Dahlin – Buffalo (30/1+10)
Oliver Ekman-Larsson – Arizona (22/1+12)
Erik Karlsson – San José (26/2+8)
Hampus Lindholm – Anaheim (18/2+4)
Rasmus Andersson – Calgary (33/3+13)

Forwards 
Filip Forsberg – Nashville (32/11+17)
Calle Järnkrok – Nashville (26/9+6)
Oskar Lindblom – Philadelphia (26/5+5)
Mika Zibanejad – New York Rangers (31/7+13)
Jesper Bratt – New Jersey Devils (23/2+12)
Victor Olofsson – Buffalo (30/8+12)
Adrian Kempe – Los Angeles (31/11+8)
Rickard Rakell – Anaheim (33/6+15)
Jakob Silfverberg – Anaheim (33/6+5)
Elias Pettersson – Vancouver (26/10+11)
Nils Höglander – Vancouver (36/6+9)
Elias Lindholm – Calgary (33/8+20)

Kommentar: Det är långt ifrån säkert att just dessa spelare missar slutspelet men skulle säsongen blåsas av i detta skede så ligger samtliga lag nedanför strecket. Skulle Sverige åka till VM med den här truppen så skulle chansen till medalj vara väldigt stor, det finns matchvinnare i form av Mika Zibanejad och Elias Pettersson samtidigt som bredden på backsidan är imponerande. Förbundskaptenen Johan Garpenlöv skulle utan tvekan ha gott om alternativ i både powerplay och boxplay, inte minst tack vare en bra mix bland lagets backar som kan bidra både offensivt och defensivt.

Flertalet av spelarna i truppen har överraskat på ett positivt sätt under vintern, inte minst Nils Höglander som lyckats slå sig in i Vancouver och uppe i Calgary går backen Rasmus Andersson mot en ny fin säsong. Dessutom får vi inte glömma bort doldisen Adrian Kempe som gjort flest mål av samtliga svenska spelare i den här truppen, 24-åringen har faktiskt redan tangerat målskörden från förra säsongen.

Många spelare brukar vara ganska slitna och mätta efter en lång grundserie men flertalet av de ovanstående spelarna har haft det ganska tungt hittills den här säsongen och skulle därför kunna åka till VM med motivation att verkligen visa vad dem kan. Inte minst stjärnbacken Erik Karlsson som stundtals haft det väldigt motigt i San José.

Tyvärr är det här som sagt var bara en dröm, Tre Kronor kommer åka till VM med en betydligt mer anonym trupp men med lite tur kanske någon eller ett par av dessa spelare följer med till Lettland. Man måste få ha lite positiva drömmar, i dessa tider.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här