Hockey-VM närmar sig sakta men säkert och idag inleder VMishockey.se’s expert Benjamin Lindkvist veckan med att ta en extra titt på fem nationer som siktar på att göra upp om medaljerna i mästerskapet. 

Sverige 
Naturligtvis vill Tre Kronor vara med och slåss om medaljer, rent traditionellt har man alltid ställt ett bra lag på isen och så lär det bli även den här gången. Så sent som 2017-18 tog landet två raka VM-guld, men en dyster femteplats för två år sedan lär göra att Garpenlöv och hans manskap åker till Lettland med siktet inställt på revansch.

Finland
När Sverige firade sitt andra raka VM-guld blev Finland bara femma och det sågs som ett misslyckande. Sedan dess har flertalet unga och lovande spelare växt ut till riktiga stjärnor och i VM för två år sedan lyckades de finska lejonen besegra Kanada i finalen, och därmed bärga hem sitt första VM-guld sedan 2011. Finland åker till VM som regerande mästare och med det kommer en hel del förväntningar, möjligheterna är dock stora till att kunna motsvara dessa på ett bra sätt.

Ryssland 
Naturligtvis räknas Ryssland som en av de största – kanske rent av den allra största – förhandsfavoriten. Giganten i öst har fördelen att man har mängder av skickliga spelare i Europa vilket kan bli extra viktigt under en “Coronasäsong” då NHL-klubbarna kanske inte är så intresserade av att släppa iväg sina spelare. I den ryska truppen kommer det finnas klass på varje position och med legenden Igor Larionov i båset räknas inget annat än guld.

Tjeckien
Trots att Tjeckien som ensam nation är ganska ung (jämfört med många andra) så har man hunnit med att ta flera medaljer i Hockey-VM och för två år sedan nådde man semifinal. Borde åka till mästerskapet med ett ganska bra manskap och chansen till medalj finns utan tvekan, men då måste man kanske ha en del flyt på vägen.

Outsidern – Tyskland
Här kommer en riktig bubblare. Många ser nog det tyska laget som en slagpåse men på senare år har nationen blivit allt bättre, för två år sedan nådde man åttondelsfinal och vid de senaste olympiska spelen lyckades man ta silver. Förhoppningsvis kan man få med supertalangen Tim Stützle som draftades som nummer tre förra sommaren och som gör en fin debutsäsong i Ottawa. Dessutom finns det flera lovande spelare i den inhemska ligan som kan tänkas få åka med till Lettland.

Naturligtvis kommer även Kanada och USA åka till VM med hopp om att ta medalj, men i deras fall beror det mycket på vilka spelare som kan tänkas ansluta från NHL och därför är det lite för tidigt att ta med dem i den här beräkningen. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här