VMishockey.se’s expert Benjamin Lindkvist inleder helgen med att blicka fram mot Hockey-VM i Lettland för att försöka sia om vilka talanger som kan komma att få chansen i mästerskapet. 

Yaroslav Askarov – Ryssland
Vi inleder med en spelare som av många rankas som en av världens största talanger, 18-åringen från Omsk draftades tidigt i första rundan förra sommaren och mycket talar för att han är Nashvilles kommande förstaval mellan stolparna. Om utvecklingen fortsätter vill säga. Den här säsongen har Askarov imponerat i SKA St. Petersburg och han har även visat sin klass i landslaget. Borde ligga bra till i kampen om att få en biljett till mästerskapet.

Matej Blümel – Tjeckien
Den tjeckiska hockeyn är inne i en smärtsam generationsväxling som tycks ta längre tid än man hoppats, men i Blümel har landet något lovande på gång. Den unge forwarden, som håller till i Pardubice, har tagit ett stort steg framåt den här säsongen (det blev bland annat 17 mål i grundserien) och borde vara aktuell för VM-truppen. Inte minst om han fortsätter göra bra ifrån sig i slutspelet.

Anton Lundell – Finland 
De senaste åren har Finland lyckats väldigt bra med att utveckla talanger och en hel del talar för att Lundell är näst på tur, även om han kanske inte fått samma uppmärksamhet som många av sina jämnåriga spelare. 19-åringen har inte fått debutera i A-landslaget än men imponerade i Junior-VM och hemma i den finska ligan har forwarden gjort sexton mål på 24 matcher.

Vasili Podkolzin – Ryssland 
Här kommer ytterligare en rysk talang som många har höga förväntningar på. Podkolzin har inte direkt öst in poäng hemma i KHL men är ändå en spelare som det ryska hockeyförbundet tycks gilla. I Junior-VM fick 19-åringen vara lagkapten och det var han även i Karjala Tournament. Där vann han dessutom poängligan. Blev draftad som nummer tio av Vancouver sommaren 2019.

Jonatan Berggren – Sverige
Ska Tre Kronor åka till Lettland med ett möjligt stjärnskott så borde valet falla på Berggren, som tagit ett stort steg framåt den här säsongen. 20-åringen har snittat närmare en poäng per match i Skellefteå vilket bidragit till att han fått chansen att debutera i A-landslaget. Är utan tvekan en lovande spelare som Detroit förmodligen kommer plocka över för en närmare titt redan i höst.

Bubblare: Moritz Seider (Tyskland)
Stort backlöfte som många tror ska bli tysk hockeys nästa stora stjärna. Draftades tidigt 2019 och väntar på sin NHL-debut men har gjort succé som inlånad till Rögle den här säsongen. 19-åringen var med i VM redan för två år sedan och borde få en biljett även den här gången.

Fotnot: Eftersom det är högt oklart om klubbarna från NHL väljer att släppa sina spelare så har vi bara tittat på talanger i Europa, annars hade naturligtvis ett flertal nordamerikanska löften fått ett omnämnande. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här