Den blågula uppladdningen inför Hockey-VM är igång.

Väntan har varit lång för några av spelarna men nu är äntligen förberedelserna inför VM i Lettland inledda, efter att ha haft några träningspass i Södertälje var det under gårdagen dags för Tre Kronor att testas även i match. Danmark kom på besök till Malmö men det bjöds inte direkt på något varmt välkomnande, redan efter drygt en minuts spel tog Sverige ledningen genom Dennis Rasmussen och innan kvällens första powerbreak hade man lyckats få in ytterligare en puck.

Under andra halvan av matchen höjde sig gästerna ett par snäpp men det hjälpte föga, när Filip Hållander satte 4-0 i med tio minuter kvar av tredje perioden så var segern säkrad för Tre Kronor. Danmark avslutade snyggt genom att få till dubbla reduceringar men närmare än Morten Poulsens 4-2 mål lyckades man inte komma. Sverige fick därmed ett lyckat första test inför VM.

Den stora snackisen från matchen är utan tvekan William Eklund, forwardstalangen stod för en väldigt bra insats och noterades för både mål och assist i det som faktiskt var hans landslagsdebut. 18-åringen stärkte därmed sina aktier inför mästerskapet, dit han hoppas få följa med.
– Det var kul att se. Det är en väldigt talangfull och skicklig spelare. Det finns mycket spets i honom, men han är också en ung spelare som har mycket att lära, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT.