Två potentiella VM-spelare fick tyngsta möjliga avslut på sin klubbsäsong. 

Säsongen har på många sätt varit en riktig succé för Adam Reideborn, målvaktens andra vinter i den ryska proffsligan KHL har fyllts med många fina insatser och omdömen som gjorde honom aktuell för VM. Samtidigt som 29-åringen har storspelat och hans AK Bars Kazan blivit en aspirant till att ta hem KHL-titeln men under gårdagen åkte laget på en tung smäll i den sjunde och avgörande semifinalen mot Avangard Omsk.

Gästerna från västra Sibirien tog hem matchen med 4-3 efter att Oliwer Kaski avgjort i förlängningen och därmed står det klart att Omsk blir CSKA Moskvas motståndare i finalen.

Bars Kazans uttåg gör att Adam Reideborn och Mikael Wikstrand får ett tungt avslut på säsongen med sitt klubblag, men båda spelarna har chansen att ta en snabb revansch i VM tillsammans med Tre Kronor. Både Reideborn och Wikstrand har representerat landslaget vid tidigare tillfällen och ryktas vara högintressanta för förbundskapten Johan Garpenlöv som gör sig redo för sitt första mästerskap som huvudansvarig.

FAKTA: Adam Reideborn
Ålder: 29 år Position: Målvakt Klubb: AK Bars Kazan
Statistik den här säsongen: 29 matcher, 93.1% (grundserien), 5 matcher, 93.8% (slutspelet)

FAKTA: Mikael Wikstrand
Ålder: 27 år Position: Back Klubb: AK Bars Kazan
Statistik den här säsongen: 39 matcher, 13 poäng (grundserien), 9 matcher, 1 poäng (slutspelet)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här