Juniorkronorna är fortsatt obesegrade i JVM.

Efter att ha inlett Junior-VM i Kanada med att besegra Schweiz med uddamålet (3-2) stod Österrike för motståndet i Sveriges andra match och det skulle visa sig bli en bra kväll för de svenska spelarna. I första perioden hade man dock svårt att få igång spelet på allvar men efter knappt tretton minuters spel kunde Simon Edvinsson ge laget ledningen och det tycktes låsa upp några knutar.

Lagkaptenen visade vägen till seger

Inför avresan till Kanada stod det klart att Emil Andrae skulle få rollen som lagkapten och det är något som verkar passa backen. Under förberedelserna tog han för sig i mötet mot Kanada och i kvällens match stod 20-åringen för en ny fin insats. Efter ett tidigt mål i andra perioden genom Isak Rosén kunde Andrae utöka ledningen till 3-0 och knappt en minut senare höll han sig framme en gång till.

Med dubbla fullträffar satte lagkaptenen Juniorkronorna i en fin sits och när Fabian Lysell satte 5-0 kändes segern säkrad. I slutminuterna drog Österrike på sig en onödig utvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde Theodor Niederbach spika slutresultatet till 6-0 med ett fint dragskott. Österrike stod stundtals för en bra match men överlag var Sverige numret större och med en stabil insats av laget och en övertygande av målvakten Calle Klang kan Juniorkronorna gå in i helgen med två raka segrar.