Domare Hockey-VM 2024

Det internationella ishockeyförbundet har nu släppt listan på domare som ska döma under Hockey-VM 2024. På listan hittar vi hela 34 domare, varav tre svenska domare som kommer att döma Hockey-VM – Tobias Björk, Mikael Nord samt Christoffer Holm. Här finner du den officiella listan på domare för Ishockey-VM 2024 i Tjeckien. Listan hämtas direkt från IIHF.

Domare Ishockey-VM 2024

NAMN NATION DOMARE
Tobias Björk Sverige Huvuddomare
Christoffer Holm Sverige Huvuddomare
Mikael Holm Sverige Huvuddomare
Ludvig Lundgren Sverige Linjedomare
Anders Nyqvist Sverige Linjedomare
Emil Yletyinen Sverige Linjedomare
Andris Ansons Lettland Huvuddomare
Riku Brander Finland Huvuddomare
Michael Campbell Kanada Huvuddomare
Martin Frano Tjeckien Huvuddomare
Lassi Heikkinen Finland Huvuddomare
Jan Hribik Tjeckien Huvuddomare
Tomas Hronsky Slovakien Huvuddomare
Mikko Kaukokari Finland Huvuddomare
Sean Macfarlane USA Huvuddomare
Mark Pearce Kanada Huvuddomare
André Schraeder Tyskland Huvuddomare
Michael Tscherrig Schweiz Huvuddomare
Kristian Vikman Finland Huvuddomare

Alla domare i Ishockey VM 2024

Hockey-VM i Tjeckien är igång och här bevakar vi alla domare i turneringen. Det Internationella Ishockeyförbundet har tagit ut sammanlagt 32 domare – 16 huvuddomare samt 16 linjedomare. Av de sammanlagt 32 uttagna domarna i Hockey-VM så är hela 14 länder representerade.

Naturligtvis är Sverige ett av dessa länder – det Internationella Ishockeyförbundet har tagit ut sex svenska domare som kommer att döma Hockey-VM 2024 i Tjeckien, varav tre huvuddomare och tre linjedomare. Mikael Holm, Christoffer Holm och Tobias Björk heter de svenska huvuddomarna, tre tungt meriterade domare. Emil Yletyinen, Ludvig Lundgren och Anders Nyqvist heter linjedomarna som kommer att representera Sverige under Hockey-VM.

Svenska domare i Hockey-VM 2024

Det är tre meriterade svenska domare som kommer att döma under VM, i synnerhet huvuddomaren Mikael Holm, som faktiskt dömde finalen i Hockey-VM 2019 som en av två huvuddomare, och som dessutom var en av huvuddomarna under mästerskapet under förra mästerskapet. Mikael Holm har utnämnts till Sveriges bästa domare vid hela fem tillfällen, framröstad av spelarna i SHL.

Emil Yletyinen gör sitt 20:e år som hockeydomare. Norrbottningen, som gjorde sitt första internationella uppdrag 2012, var även han med som en av linjedomarna under fjolårets världsmästerskap.

Svenska domare i Hockey-VM:

  • Tobias Björk, huvuddomare
  • Christoffer Holm, huvuddomare
  • Mikael Holm, 43 år, huvuddomare
  • Ludvig Lundgren, linjedomare
  • Anders Nyqvist, linjedomare
  • Emil Yletyinen, linjedomare