Spelschema Ishockey VM 2025

Här finner du ett officiellt spelschema för Hockey-VM 2025 i Sverige och Danmark. Spelschemat för Hockey-VM 2025 hämtas direkt från IIHF och uppdateras automatiskt av oss.

Förutom vilka landslag som möter varandra så hittar du även information om datum och tid för nedsläpp, vilken kanal som sänder respektive match, vilken arena matchen spelas på, odds och vilken grupp den tillhör. I Ishockey-VM spelschemat kan du även läsa mer om respektive match för Hockey VM.

Officiellt spelschema för Hockey-VM 2025

Spelbolag med odds på Hockey-VM

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

 1. Quick

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE

 1. Betinia

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly

📅 När spelas Ishockey-VM 2025?

Ishockey-VM 2025 går av stapeln 9 maj och pågår till och med 25 maj. Turneringen spelas i Stockholm och Herning, i Danmark.

🇸🇪 Vilka är Sveriges motståndare under Ishockey-VM 2025?

Tre Kronor kommer att spela i grupp A där man kommer att ställas mot Finland, Frankrike, Kanada, Lettland, Slovakien, Slovenien och Österrike.

🏒 När släpps Tre Kronors trupp till Ishockey-VM 2025?

Tre Kronors trupp till Ishockey-VM kommer att presenteras ett par veckor innan mästerskapet drar igång. Ni kan ta del av Tre Kronors VM-trupp hos oss direkt när truppen är presenterad.

Heltäckande Ishockey-VM Spelschema 2025

VMIshockey.se hittar du ett heltäckande Hockey-VM spelschema 2025 för Ishockey-VM, som hämtas direkt från det internationella ishockeyförbundet och uppdateras varje dag av våra medarbetare. Sammanlagt ska 64 matcher att avverkas, inklusive gruppspel och slutspel. På VMIshockey.se kan du hålla koll på spelschemat för Hockey-VM 2025, så att du inte missar någonting från årets roligaste och mest spännande hockeyhändelse. 

I spelschemat nedan får du datum, tv-tider, plats, vilken TV-kanal matchen sänds på samt odds för samtliga matcher som kommer att spelas under mästerskapets gång – allt för att du inte ska missa något.

Spelschema för Ishockey-VM

Officiellt Hockey-VM spelschema 2025:

 • Sverige – XX, 9 maj, 20:30.

Första matchen i VM spelas 9 maj 

Spelschemat för Hockey-VM 2025 är nu officiellt för allmänheten och finns presenterat hos oss. Klart är också att de första matcherna i respektive grupp spelas den 9 maj. Hos oss hittar du hela spelschemat för Ishockey-VM, vi presentera samtliga matcher med datum, tider och annan relevant information.

Spelschemat under Ishockey-VM är alltid gynnsamt för den som vill ha hockey att följa efter att SHL och övriga europeiska ligor spelat klart. Upplägget från tidigare år är att minst två matcher spelas på två olika tidpunkter under dagtid. I och med att turneringen arrangeras i Europa 2025 är speltiderna anpassade för oss svenskar. Och för dig som planerar att vara på plats så kommer det att bli fullt upp med matcher i princip hela tiden.

Spelprogram och tv-tider på samma ställe

Är du på jakt efter ett komplett spelprogram och kanaler för Hockey-VM så har du hamnat rätt. När spelschemat för Hockey-VM blir officiellt så kommer vi att presentera ett komplett spelprogram för Hockey-VM som täcker samtliga TV-tider för VM, kanaler och all relevant information för dig som läsare. Genom att ta del av vårt spelprogram för Ishockey-VM 2025 så behöver du aldrig leta efter datum, tider och kanaler – vi samlar allt på ett och samma ställe.

Under årets VM så är det betalkanalerna TV6 och TV10 som sänder matcherna tillsammans med Viaplay. Om du vill se matcherna behöver du därmed signa upp dig för en sådan tjänst alternativt använda dig av ett spelbolag som erbjuder stream för Ishockey-VM. Betsson är ett sådant spelbolag som har livestream på Sverige och övriga matcher under mästerskapet.

Sveriges spelschema under Ishockey-VM 2025

Är du på jakt efter Sveriges spelschema i Hockey-VM 2025 så har du också hittat rätt. Vi på VMishockey.se punktmarkerar våra svenska hjältar och förser er läsare med all information ni behöver kring det svenska spelschemat. Finland, Tjeckien, Tyskland, Danmark, Norge, Kazakstan och nykomlingen Ungern är några av motståndarna som väntar i gruppspelet och naturligtvis kommer vi att bevaka samtliga matcher, samtidigt som vi förser er läsare med information, datum, TV-tider och senaste nytt kring matcherna. Sveriges spelschema i Ishockey-VM väntas bli ruskigt intensivt och samtidigt bjuda på maximal underhållning.

Det officiella Hockey-VM spelschemat

Här får du allt du behöver veta inför Sveriges matcher. Tider, resultat, plats, TV-kanal och odds. Du kommer med andra ord inte att missa något om Sveriges matcher om du följer lagets spelschema via oss på VMIshockey.se.

Sveriges spelschema i VM 2025

 • Sverige – XX, 9 maj, 20:30.

Vårt spelschema uppdateras i realtid

Spelschemat för Ishockey-VM 2025 på VMIshockey.se hämtas direkt från det internationella ishockeyförbundet och uppdateras live varje dag av våra medarbetare. I bland kan matchtider eller TV-kanaler ändras tätt inpå matchstart, men med vårt spelschema håller du dig uppdaterad kring allt du behöver veta. 

För att du inte ska missa något så tipsar vi om att spara ner den här sidan som ett bokmärke så att du har den lättillgänglig både i mobilen och på datorn, oavsett var du befinner dig i världen. 

Sveriges matcher i Ishockey-VM 2025

Sveriges spelschema för Hockey-VM 2025 kommer att uppdateras här så fort spelschemat för turneringen har presenterats. Klart är i alla fall att laget ska avverka sju matcher i gruppspelet och hela gruppspelet för Sverige spelas i Stockholm, Sverige. Därefter väntar ytterligare kvartsfinaler i Stockholm och två i Danmark, och resterande delen av slutspelet spelas i Stockholm.

Tre Kronor är garanterade att få spela minst sju matcher, men med all sannolikhet fler matcher än så. Går laget vidare till kvartsfinal blir det åtta matcher och tar man sig vidare till semifinal eller final kommer laget att få spela totalt tio matcher under turneringen. De första kvartsfinalerna är tänkta att spelas en dag efter att gruppspelet avslutas och sedan löper det på med semifinal, final och bronsmatch därefter. Finalen spelas den 25 maj.

Alla matcher i Hockey-VM 2025

Givetvis kommer de flesta enbart att följa Sveriges matcher, men för dig som är en riktig hockeyälskare finns det flera andra heta nationer att hålla koll på. Lägg därtill att en drös spelare från NHL kommer att delta i mästerskapet, något som givetvis spetsar till kvalitén ytterligare.

Hockey-VM 2025 sänds precis som vanligt på TV och i år är det Viaplay med TV6 och TV10 som har rättigheterna. Man kommer att visa de hetaste matcherna linjärt, medan de lite mindre kommer att sändas på streamingtjänsten Viaplay. Viaplay har experter som har stenkoll på det svenska landslaget i ishockey, och under mästerskapets gång kommer man att förse det svenska folket med allt från information till senaste nytt kring turneringen. 

Här kan du se alla nationers matcher under turneringen, var de spelas, vilken arena matcherna spelas i, när de börjar och vilken TV-kanal matchen går på.

Sverige och Danmark arrangerar Hockey-VM 2025

I maj 2019 stod det klart att Sverige och Danmark blir de länder som får äran att arrangera det 86:e världsmästerskapet i Hockey genom tiderna. Den 9:e maj 2025 går Hockey-VM av stapeln och pågår ända fram till en 25:e maj.

Även om länderna delar på mästerskapet så är det Sverige och Stockholm som får ansvaret att arrangera stora delar av slutspelet. Länderna delar på gruppspelet och kvartsfinalerna, men därefter spelas alla matcher i Stockholm.

Så spelas Ishockey-VM 2025

Ishockey-VM 2025 är det 86:e världsmästerskapet i ordningen. Turneringen kommer att spelas i Sverige och Danmark mellan den 9 maj och 25 maj 2025. 

Under Hockey-VM 2024 så chockade Schweiz hela hockeyvärlden och slog ut både Slovakien och Kanada innan man fick möta hemmanationen Tjeckien i finalen. Tjeckien blev dock tillslut segrare efter en jämn och intensiv final inför tusentals fanatiska hemmasupportrar. År 2021 vann Kanada, år 2022 vann Finland återigen, 2023 vann Kanada och 2024 vann alltså Tjeckien. 

Ishockey-VM 2025 består av två grupper med åtta lag i varje grupp. Lagen möter varandra en gång i gruppspelet och spelar totalt sju matcher i gruppen, där de fyra bästa lagen från respektive grupp tar sig vidare till slutspel utifrån följande kriterier:

 1. Poäng
 2. Inbördesmöten
 3. Inbördesmålskillnad
 4. Flest gjorda mål inbördes

Lagen i Grupp A är följande: Sverige, Finland, Frankrike, Kanada, Lettland, Slovakien, Slovenien och Östterike.

I Grupp B återfinns följande nationer: Danmark, Kazakstan, Norge, Schweiz, Tjeckien, Tyskland, Ungern och USA.

Skulle en match sluta oavgjort i gruppspelet väntar först en förlängning på fem minuter, där lagen ställer upp med tre man vardera på isen. Skulle inget av lagen lyckas göra mål i förlängningen väntar i stället straffläggning där lagen skjuter fem straffar vardera. Det lag som gör flest mål under de fem straffarna vinner matchen och tar två poäng. Skulle det ändå vara oavgjort efter fem straffomgångar väntar suddenstraffar, vilket innebär att lagen skjuter en straff i taget tills något av lagen gör mål och det andra laget missar. 

Efter gruppspelet drar slutspelet och kvartsfinalerna i gång. Vilka lag som möts i slutspelet avgörs utifrån hur lagen placerar sig i gruppspelet. Redan på förhand finns det en färdig mall för vilka som ställs mot varandra i kvartsfinalerna. Ettan i respektive grupp ställs mot fyran i den andra gruppen, och tvåan i respektive grupp ställs mot trean i den andra gruppen.  

I slutspelet gäller direktutslagning precis som vanligt vilket innebär att lagen möts en gång och att det lag som vinner matchen går vidare. Skulle en match sluta oavgjort i slutspelet spelas en 20 minuter lång förlängning där lagen möts i fyra mot fyra, förutom i finalen där lagen ställer upp med fem man även i förlängningen. Lyckas inget av lagen göra mål väntar straffar där varje lag skjuter fem straffar vardera. Är det fortsatt oavgjort efter de fem ordinarie straffomgångarna väntar suddenstraffar, vilket innebär att lagen skjuter en straff i taget tills någon gör mål och det andra laget missar.