Landslagen Ishockey VM 2023

VMishockey.se presenterar alla Trupper till Hockey-VM 2023 och har gått igenom samtliga länders trupper inför turneringen. Vi har förutom att presentera trupperna även skrivit om varje lag och hur långt man förväntas nu i årets mästerskap.

Alla trupper i Hockey VM 2023

Spelbolag med odds på Hockey-VM

 1. Betsson

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Betinia

  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Hajper

  BONUS: 1000 kr försäkrat spel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 1000 kr försäkrat spel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish

Presentation av alla Trupper för Hockey-VM

På VMishockey.se så presenterar vi samtliga trupper inför Ishockey-VM 2023 så att du enkelt skall kunna se vilken spelare som representerar vilket landslag. Det är sedan gammalt att det är en stor variation på spelarna som spelar Ishockey-VM då mycket beror på hur många NHL-stjärnor som väljer att ansluta till turneringen. En del år har det nästan inte funnits några NHL-spelare alls medan det året därpå har varit lag som enbart bestått av spelare från världens bästa liga. Det gör att det inte är lika enkelt att hålla koll på vilka spelare som deltar som i exempelvis fotboll där det i en mycket större utsträckning är samma spelare som spelar alla mästerskap.

Alla trupper till Hockey-VM 2023

Hockey-VM 2023 närmar sig med stormsteg och naturligtvis kommer vi på VMishockey.se att förse er läsare med den senaste informationen kring alla trupper till Hockey-VM 2023. På förhand är förväntningarna höga och som det ser ut i dagsläget så kan vi förvänta oss en drös VM-trupper som präglas av NHL-spelare. Det är naturligtvis väldigt positivt för mästerskapet i sin helhet, då kvalitén kommer att öka markant.

Hos oss hittar du de kompletta trupperna för samtliga 16 nationer inför stundande mästerskap. Trupperna släpps cirka 10 dagar innan mästerskapet och självfallet kommer samtliga trupper inför Hockey-VM 2023 vara presenterade på hemsidan i god tid innan mästerskapet går av stapeln.

Sveriges trupp till Hockey-VM 2023

Inför Hockey-VM 2023 så kommer vi att presentera hela 16 trupper inför mästerskapet, men det är ingen större hemlighet att vi kommer att fokusera extra på Sveriges trupp till Hockey-VM 2023. Med ett par veckor kvar till premiären så har ett flertalet NHL-spelare tackat ja till att spela för Tre Kronor i Hockey-VM, samtidigt som ett par spelare tvingats lämna återbud.

Elias Pettersson, Oskar Lindblom och William Karlsson är tre av NHL-svenskarna som dessvärre tackat nej till VM-spel. Detta till trots så kommer Sveriges trupp till Hockey-VM 2023 alltjämt vara spetsad med NHL-kvalité. Magnus Hellberg, Erik Gustafsson, Rasmus Asplund och Emil Bemström är ett axplock av NHL-svenskar som tackat ja till VM-spel med Tre Kronor.

Klara spelare för Tre Kronors VM-trupp 2023

Redan ett par veckor innan mästerskapet går av stapeln så står det klart att en drös svenska spelare från NHL tackat ja till VM-spel för Tre Kronor. Trots att spelare som Elias Pettersson och William Karlsson tackat nej så består Tre Kronors VM-trupp av flertalet spelare från världens bästa hockeyliga.

Klara för Tre Kronors VM-trupp 2023:

 • Magnus Hellberg, Detroit Red Wings
 • Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
 • Erik Gustafsson, Chicago Blackhawks
 • Rasmus Asplund, Buffalo Sabres
 • Emil Bemström, Columbus Blue Jackets
 • Jonatan Berggren, Detroit Red Wings

Information om alla spelare

Förutom att presentera själva namnen på spelarna som representerar varje landslag i Ishockey-VM 2023 så har vi även lagt till information om vilket klubblag spelaren spelar för, ålder, längd, vikt, klubbfattning och mycket mer. Vårt mål när du besöker oss är att du skall kunna få all information du behöver för att kunna följa Ishockey-VM och därmed slippa att behöva söka runt bland flera hemsidor för att hitta informationen som önskas.

Utöver spelartruppen så presenterar vi även lagledningen vilket brukar bestå av många spännande namn och i vissa fall lite okända namn som lagens materialansvariga som annars sällan är i rampljuset. Vi har för varje lag även lagets spelschema inkluderat, en bild på lagets matchtröja och annan information som inte är avgörande men roligt att läsa om.

När släpps Ishockey-VM trupperna?

Ishockey-VM börjar i mitten av maj varje år och lagens trupper brukar släppas ca 10 dagar före. De större nationerna som har NHL-spelare aktiva i slutspelet brukar dock lämna ett par platser till spelare som kan tänkas ansluta under turneringens gång. Tre Kronor är ett bra exempel på det då man vid flera tillfällen tagit in spelare som Erik Karlsson och Henrik Lundqvist lagom till slutspelet av mästerskapet.

Före att den slutgiltiga truppen släpps så brukar förbundskaptenen ta ut flera olika trupper som spelar träningsmatcher och vänskapsturneringar. Det är vanligt att flera SHL-spelare får göra debut i dessa matcher och om spelaren gör det bra så finns chansen att ta en plats till VM. De flesta spelarna försvinner dock lagom till mästerskapet då de bästa killarna från NHL och andra ligor istället ansluter.

Vi uppdaterar lagen varje dag

VMishockey.se bevakar Ishockey-VM med en järnhand och är alltid (nästan) först med de senaste uppdateringarna kring lagen. Om en spelare försvinner eller tillkommer till laget så uppdaterar vi vår tabell av truppen omedelbart så att du alltid kan vara garanterad att få korrekt information. Vi skriver även många nyheter om mästerskapet och försöker vara så snabba som möjligt med att få ut dessa så att inte du skall missa något av vikt inför eller under mästerskapet.

Spelare som byter landslag till ett annat

Ett fenomen som blivit allt vanligare i vissa landslag är att man byter till en annan nation, trots att man redan spelat matcher för ett annat land. Ett svenskt exempel är Viktor Svedberg som spelade i Tre Kronor men som sedan drog på sig Kazakstans tröja. Det är dock väldigt ovanligt i Sverige, men betydligt mer vanligt förekommande i mindre nationer. Det finns exempel på länder som Kina och Sydkorea som har väldigt få hockeyspelare men som har tagit in spelare från USA eller Kanada. Dessa spelare får sällan plats i länderna de är bosatta i men kan ha kopplingar till det andra landet på olika vis, vilket gör att de har möjlighet att byta för att kunna få spela ett VM eller OS.