Schweiz trupp Hockey-VM 2024

Ta del av Schweiz trupp i Hockey-VM 2024 hos oss! En lång och händelserik säsong närmar sig sitt slut men det finns fortfarande en riktig höjdpunkt kvar. Hockey-VM i Tjeckien står för dörren och Schweiz är ett av lagen som åker till mästerskapet med drömmar om att skrälla. Hos oss hittar du allt om Schweiz trupp Hockey-VM!

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

Schweiz Hockey-VM trupp

Namn Position Nummer Klubb Född
Leonardo Genoni Målvakt 63 EV Zug 1987
Akira Schmid Målvakt 40 New Jersey Devils 2000
Reto Berra Målvakt 20 Fribourg 1987
Sven Jung Back 18 HC Davos 1995
Michael Fora Back 45 HC Davos 1995
Roman Josi Back 90 Nashville Predators 1990
Andrea Glauser Back 43 Lausanne HC 1996
Dean Kukan Back 14 ZSC Lions 1993
Romain Loeffel Back 55 SC Bern 1993
Christian Marti Back 54 ZSC Lions 1993
Jonas Siegenthaler Back 97 New Jersey Devils
Andres Ambühl Forward 10 HC Davos 1983
Christoph Bertschy Forward 88 HC Fribourg-Gottéron 1994
Nico Hischier Forward 13 New Jersey Devils 1999
Gaëtan Haas Forward 92 EHC Biel-Bienne 1992
Fabrice Herzog Forward 68 EV Zug 1994
Philipp Kurashev  Forward 23 Chicago Blackhawks 1999
Tristan Scherwey Forward 60 SC Bern 1991
Thierry Bader Forward 77 SC Bern 1997
Nino Niederreiter Forward 22 Winnipeg Jets 1992
Ken Jäger Forward 17 Lausanne HC 1998
Sven Andrighetto Forward 85 ZSC Lions 1993
Sven Senteler Forward 11 EV Zug 1992
Dario Simion Forward 59 EV Zug 1994
Calvin Thürkauf Forward 79 HC Lugano 1997

Spelbolag med odds på Schweiz

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

 1. Quick

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE

 1. Betinia

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly

Schweiz trupp i Hockey-VM 2024

Det lilla alplandet, centralt beläget i Europa, är knappast mest känt för sin hockey men på senare år att man lyckats bli ett land att räkna med även i den sporten. Senast det begav sig var man nära att slå ut Kanada i kvartsfinalen och det var ett bra bevis på deras utveckling. Det blir onekligen spännande att följa Schweiz Hockey-VM trupp.

Nyheter om Schweiz Hockey-VM trupp 2024

Hos oss får ni all information kring Schweiz Hockey-VM trupp. Precis som för de andra länderna i Hockey-VM beror en hel del på vad som sker borta i NHL, laguppställningen kan se annorlunda ut om “rätt” länder missar slutspelet och för Schweiz skulle förstärkningar från världens bästa liga kunna betyda mycket. Håll utkik här på VMishockey.se för att ta del av de senaste nyheterna kring Schweiz Hockey-VM trupp 2024 och Schweiz laguppställning under mästerskapet.

Läge att skrälla för Schweiz i Hockey-VM 2024

Kan Schweiz Hockey-VM trupp 2024 överraska? När det spekuleras kring vilka länder som gör upp om medaljerna i Hockey-VM nämns Schweiz väldigt sällan. Det kan naturligtvis bero på att flertalet andra nationer åker till mästerskapet med på pappret bättre trupper, men vi får inte glömma bort att det alpinfrälsta landet står för fina skrällar titt som tätt. Det kan mycket väl ske även den här gången. Schweiz trupp i Hockey-VM 2024 kan naturligtvis inte jämföras med övriga giganter, men visst finns det potential för en och annan överraskning i mästerskapet. Ett guld känns dock väldigt långsökt för Schweiz spelare i Hockey-VM.

Schweiz historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Schweiz långt ifrån någon tungviktare när det kommer till hockey men trots det har Schweiz spelare i Hockey-VM fina bedrifter och framgångar att blicka tillbaka på. En av de första skedde på hemma-OS i Sankt Moritz 1928. På den tiden var de olympiska spelen och VM kombinerade och värdnationen lyckades ta ett överraskande brons efter att bland annat ha gjort bra ifrån sig i gruppspelet mot Österrike och Tyskland.

Några år senare, närmare bestämt 1935, var det åter dags för Schweiz att stå som värd för Hockey-VM och även den här gången skulle landet lyckas skrälla. Efter att ha vunnit sin grupp stod man för en väldigt fin insats i semifinalen mot Tjeckoslovakien, som man vann med hela 4-0. I finalen blev dock Kanada en för tuff motståndare men att ta silver fick ändå ses som en stor framgång.

Sedan succén på hemmaplan har det gått lite tyngre för Schweiz men våren 2013 skulle man äntligen lyckas i ett VM igen, den här gången var förväntningarna låga men anförda av Roman Josi tog man sig hela vägen till final efter att bland annat ha besegrat Kanada i gruppspelet för att sedan ta hem semifinalen mot USA med stabila 3-0. I finalen fick man dock se sig besegrat av värdnationen Sverige men trots det fanns all anledning att vara glada. Det här var nämligen landets första medalj sedan 1953. Man skulle inte behöva vänta lika länge till nästa gång.

Tre år efter finalen i Globen stod Sverige på nytt för motståndet i finalen och den här gången krävdes det straffar för att få fram en segrare. Tre Kronor drog det längsta strået men Schweiz laguppställning visade på nytt att man verkligen är ett land som kan konkurrera mot de främsta, när alla pusselbitar faller på plats.

Kända spelare i Schweiz landslagshockey

Schweiz har kanske inget VM-guld att stoltsera med, men man kan åtminstone skryta med att man fostrat några riktigt duktiga spelare. Flera av dem har varit målvakter och de flesta är nog överens om att David Aebischer varit den främsta. Efter att ha draftats av Colorado 1997 tog målvakten direkt steget över till Nordamerika för att försöka slå sig in i Avalanche, men det skulle dröja till 2000 innan han fick chansen att debutera i NHL. När han väl hade lyckats ta en ordinarie tröja tog karriären fart på allvar, året efter spelade Aebischer totalt 22 matcher när Colorado vann Stanley Cup och ett par år senare (03/04) var han lagets förstaval mellan stolparna. Kring nyår 2006 värvades målvakten till Montréal och kort därefter storspelade han för Schweiz i de olympiska spelen, innan karriären skulle fortsätta i Phoneix men två år senare var det dags att återvända hem till Schweiz där spel i Lugano, Rapperswill och Thurgau väntade innan plockhandsken lades på hyllan 2015. Då kunde Aebischer blicka tillbaka på en lång och framgångsrik karriär med bland annat drygt 200 NHL-matcher och spel i två OS och fem VM som höjdpunkter.

Om Aebischer var den främsta spelaren från Schweiz för sisådär tjugo år sedan, så är det en back som regerar nuförtiden. Allt sedan debuten i Nashville för ungefär tio år sedan har Roman Josi tagit stora steg framåt och nu rankas han som en av NHL:s främsta backar. Det stora genombrottet kom säsongen 12/13, då han gjorde bra ifrån sig efter en höst med lockout spel hemma i SC Bern innan våren kom där han blev utsedd till turneringens MVP när Schweiz tog VM-silver.

Året efter stod backen för hela 40 poäng i grundserien, sedan fortsatte den utvecklingen till 55 och senare 61 poäng vilket är en notering som få backar lyckas med – speciellt i världens bästa liga. Hösten 2017 blev Josi utsedd till Nashvilles nya lagkapten och sedan dess har han tagit ytterligare steg framåt i karriären, säsongen 19/20 stod han för hela 65 poäng i grundserien och det bidrog starkt till att han fick utmärkelsen som ligans främsta back. Därmed råder det inga tvivel om att Roman Josi är en back av högsta klass.
På senare år har Schweiz även lyckats fostra offensiva spelare och 2017 stod Nico Hischier för en bedrift ingen trott varit möjligt tidigare. Den lovande forwarden blev nämligen vald först av alla i den årliga NHL-draften, efter att ha gjort succé i en av de kanadensiska juniorligorna. Hischier är visserligen bara 24 år gammal men har redan hunnit visa att han har det som krävs för att slå sig in i världens bästa liga, det blev 52 poäng under debutsäsongen och även om den gångna säsongen inte blivit lyckad så lär det finns anledning att hålla koll på den skicklige Schweizaren, som säkerligen kan komma att prestera i Schweiz trupp Hockey-VM 2024.