JVM trupp 2021/2022

En av de bästa tiderna på året är här. Under december går JVM 2022 av stapeln, vilket är ett mycket populärt evenemang inom hockeyn både för oss svenskar och övriga. För oss svenskar är det ett stort fokus på turneringen och nedanför finns allt du behöver veta kring Sveriges JVM trupp. Årets mästerskap spelas i Edmonton och Red Deer, Kanada mellan den 26 december 2021 och den 5 januari 2022. Vi presenterar Sveriges trupp till JVM 2021/2022 nedan.

Namn Position Nummer Klubb Född
Jesper Wallstedt  Målvakt / Luleå /
Calle Klang  Målvakt / Rögle /
Leo Lööf  Back / Ilves /
Emil Andrae  Back / HV71 /
Anton Olsson  Back / Malmö /
Måns Forsfjäll  Back / Skellefteå /
Joel Nyström  Back / Färjestad /
Victor Sjöholm  Back / HV71 /
Simon Edvinsson  Back / Frölunda /
William Wallinder  Back / Rögle /
Daniel Ljungman  Forward / Linköping /
Filip Barklund  Forward / Örebro /
Albert Sjöberg  Forward / Södertälje /
Oskar Magnusson  Forward / AIK /
Zion Nybeck  Forward / HV71 /
Milton Oscarson  Forward / Örebro /
Jonathan Lekkerimäki  Forward / Djurgården /
Isak Rosén  Forward / Leksand /
Elliot Ekmark  Forward / Linköping /
Isak Garfve  Forward / Mora /
Theodor Niederbach  Forward / Frölunda /
Liam Öhgren  Forward / Djurgården /
Daniel Torgersson  Forward / AIK /

Spelbolag med odds på JVM

 1. Hajper

  BONUS: 1000 kr riskfritt spel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 2.0
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 1000 kr riskfritt spel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 2.0
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Snabbare

  BONUS: 100% upp till 2.500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 8x insättning + Bonus
  • Minsta Odds: 1.8
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 2.500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 8x insättning + Bonus
  • Minsta Odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Bethard

  BONUS: 100% upp till 1000 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 4x insättning + bonus
  • Minsta Odds: 1.8
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 1000 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 4x insättning + bonus
  • Minsta Odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish

Juniorkronornas trupp till JVM 2021/2022

Ta del av Juniorkronornas trupp till JVM 2021/2022 här på VMishockey.se. Vi lägger ett enormt fokus på årets turnering i Kanada. När den svenska förbundskaptenen gjort sitt val kommer den Svenska JVM-truppen ligga redo för er läsare precis här nedanför. Truppen som tas ut skall sedan resa till Kanada för att, precis som tidigare år, slåss om guldmedalj.

Det kommer som vanligt vara en slagkraftig trupp som Sverige anmäler till mästerskapet, där landets största talanger finns med. Sverige nyttjas såklart av den stora bredden, då en skada eller ett bortfall oftast kan ersättas med en annan bra spelare. Spelarna från Sveriges trupp hittar vi i allt från HockeyAllsvenskan, SHL och utomlands. Förväntningarna på Juniorkronornas trupp till JVM 2022 är hög och det blir ruskigt intressant att följa lagets prestationer. Matcherna sänds på TV men kan också följas genom en JVM stream hos olika bettingsidor.

Åldersgräns för 2021/2022

För JVM 2021/2022 i Kanada så är det en åldersgräns i turneringen som sträcker sig upp till födda 2002. Det innebär att spelarna max får vara 19 år gamla, det kan dock delta yngre spelare, vilket är väldigt vanligt. Sällsynta talanger som Rasmus Dahlin kan i vissa fall delta redan två eller tre år före övriga i samma ålder. Den vanligaste åldern som vi kommer se i årets turnering är dock födda år 2002 och 2003.

Intressanta namn i Juniorkronornas JVM-trupp

Juniorkronornas JVM-trupp är som alltid bred, spetsig och framförallt slagkraftig i jakten på guld. Ser vi till årets trupp hittar vi bland annat intressanta namn som Lucas Raymond (Frölunda/Detroit) och Alexander Holtz (Djurgården/New Jersey), som redan under förra årets turnering var värdefulla spelare för Sverige.

Utöver Raymond och Holtz är det ytterligare sex spelare som kan delta i årets mästerskap, som även deltog i senaste JVM. Där ibland hittar vi Jesper Wallstedt, Calle Clang, Emil Andrae, Theodor Niederbach, Oskar Olausson och Zion Nybeck – vilket tyder på att Sveriges JVM-trupp har potential att bli något alldeles extra i år. Sedan skall alla finnas tillgängliga, vilket innebär att man skall vara skadefri och frisk när truppen väl skall tas ut efter en lång och slitsam säsong. Juniorkronornas JVM-trupp har potential att leverera under detta mästerskap, inget snack om saken.

Sveriges grupp i JVM 2022

Sveriges grupp i JVM 2022 är spikad och kommer att spelas i Red Deer. Gruppen baseras på hur det gick i fjolårets turnering, där Sverige åkte ut i kvartsfinal. Sverige hamnar därmed i Grupp A tillsammans med den regerande mästaren USA och förra årets semifinalist Ryssland. Nedanför ser ni Sveriges kompletta grupp:

Grupp A:

 • USA
 • Ryssland
 • Sverige
 • Slovakien
 • Schweiz

Sverige har hamnat i en väldigt tuff grupp och det gäller att hänga med i svängarna. Sverige har fyra gruppspelsmatcher framför sig som avgör utgångsläget inför slutspelet, dit Sverige alltid skall lyckas nå enligt förväntningarna. Hos oss kommer det ständigt finnas en uppdaterad tabell och spelschema för JVM laget redo att ta del av, där du hittar alla svar på de frågor du undrar över.

Juniorkronornas laguppställning i JVM

Sveriges grupp är allt annat än lätt och det kommer krävas bra prestationer i samtliga gruppspelsmatcher för att gå med seger eller ett godkänt resultat. Då nyttjas Sverige av sin fina bredd. Juniorkronorna kommer inte kunna ställa upp med exakt samma manskap i samtliga matcher, utan kommer säkerligen rotera en och annan spelare från och till. När laguppställningen presenteras beror det oftast på vilket motstånd man möter och vilka spelare som är bäst för dagen.

Spelare kan bli skadade, sjuka eller saknas av andra anledningar och då nyttjas det svenska JVM-landslaget av sin fina bredd. Det kan också vara nyttigt att spela ihop sig med sin tänkbara femma, men även andra femmor ifall det blir rotation under turneringens gång.

Vi samlar all information om spelarna inför turneringen. Laguppställningarna kommer finnas tillgängliga att ta del av inför matchen som väntar – där får du ett svar på vilka spelare som startar matchen, vilka spelare som saknas och lite till.

Juniorkronornas tidigare facit i JVM

Intresset för Junior-VM är enormt, både på hemmaplan och hos övriga deltagande nationer. För oss svenskar börjar JVM-facit bli jobbigt att läsa, då det endast är ett år som sticker ut. Visst, vi ligger trea i tabelligan efter alla dessa år – men det är mycket silver och brons. Sverige har endast vunnit två av tretton finaler, vilket är ett facit vi helst blundar för. Finalspöket ligger kvar för en ålderskull som ses ha stora chanser att åtminstone utmana om guldet – men det är en lång väg dit.

Sveriges medaljer:
Guld: 2
Silver: 11
Brons: 6

Förväntningarna på Juniorkronorna

Juniorkronorna ställs inför en enorm uppgift. Under fjolårets säsong blev det mer eller mindre ett fiasko eftersom man förlorade mot grannlandet Finland i kvartsfinal. Längre än så vill man nu och det är också de förväntningarna som är satta på laget.

Den svenska JVM-truppen består bland annat av spelare som Lucas Raymond, Zion Nybeck och Alexander Holtz – tre spelare som väntas dominera. Sveriges -02 kull är stark och enligt mängder av experter skall detta vara Sveriges främsta kull på flera år. Därav de högt uppsatta förväntningarna.

Sveriges guldchanser i JVM 2022

Sveriges JVM-trupp har flertalet spelare som har rutin och erfarenhet från tidigare mästerskap. Det är såklart viktigt och en fördel att ha med sig när en lång och intensiv period tar sin start. I laget hittar vi alla tänkbara spelstilar och det är firma Raymond/Holtz som får pressen på sina axlar att producera flest poäng.

Sveriges guldchanser skall alltid upp på tal. Juniorkronorna har varit i 13 JVM-finaler för en anledning, trots att man förlorat elva av dessa, och räknas återigen som ett av lagen som utmanar om guldet. Vägen dit är lång och speciellt i år när man ställs inför ett gruppspel där samtliga fyra motståndare har klass att tillgå.

Experterna är eniga om att Sverige har något bra på gång och det är just nyckelspelarna vi nyss nämnde som skall ta Juniorkronorna långt. Övriga styrkebesked såhär inför mästerskapet är att Sverige har fyra starka femmor, spelare som har varit med tidigare och mängder av spelare som har en fin säsong bakom sig på högre nivåer.