Italiens trupp Hockey-VM 2021

Ta del av Italiens trupp Hockey-VM 2021 och Italiens laguppställning hos oss! En av säsongens höjdpunkter står för dörren och här på VMishockey.se vill vi ge er läsare mer kött på benen kring alla de deltagande nationerna. Idag har turen kommit till Italien, ett av de minst uppsnackade lagen inför mästerskapet. Allt kring Italiens Hockey-VM trupp 2021 hittar du hos oss!

Italiens Hockey-VM trupp

Italiens trupp i Hockey-VM 2021

Det har inte pratats mycket om Italien inför Hockey-VM 2021 och det är långt ifrån en överraskning, Italiens trupp Hockey-VM 2021 åker till Lettland med väldigt låga förväntningar på sina axlar. Tar vi en titt på Italiens laguppställning så saknas den riktiga spetsen, något som många av de andra lagen har.

Ska vi ändå försöka hitta någon potentiell nyckelspelare i Italiens trupp Hockey-VM 2021 så faller valet på Simon Kostner, som öst in poäng i alpligan den här säsongen och som varit en del av landslaget i närmare tio år. Noterbart är att Kostner spelade juniorhockey i Finland men att han sedan 2014 håller till i det klassiska italienska laget Ritten/Renon.

Nyheter om Italiens Hockey-VM trupp 2021

Italien är ett av ganska få landslag som inte sitter och funderar på hur det går i NHL eller AHL, de har nämligen inga alternativ eller möjliga förstärkningar att plocka hem. Istället får man förlita sig på spelarna som håller till i AlpsHL, men det finns även några spelare på andra platser i Europa som kan förstärka Italiens Hockey-VM trupp 2021. Bland annat Diego Kostner, som spenderat hela karriären i Schweiz och som producerat bra i de lägre divisionerna av VM. Fortsätt att följa VMishockey.se för att få senaste nytt kring italiens laguppställning i Hockey-VM 2021.

Ingen press på Italien i Hockey-VM 2021

Det är knappast höga förväntningar på Italiens trupp Hockey-VM 2021. Italien är ett av lagen som åker till Lettland utan några som helst krav eller förväntningar på sig, för två år sedan slutade man näst sist i sin grupp och att undvika jumboplatsen känns som ett rimligt mål även den här gången.

Italiens historik i Hockey-VM

Hockey och Italien är inte direkt två saker som är synonyma med varandra, framgångarna har varit få och det är väldigt länge sedan som landet var något att räkna med i de större sammanhangen. Vi får gå tillbaka hela vägen till 1953 för att hitta den största framgången, då blev Italien femma i VM efter att ha vunnit B-turneringen. För två år sedan fick man nöja sig med en blygsam 14:e plats och året innan spelade man i B-divisionen.

Kända spelare i Italiens landslagshockey

Föga förvånande finns det inte gott om italienska spelare som nått den allra högsta nivån, har man haft spelare i eliten så har det oftast berott på delade nationaliteter. Så är fallet med backen Bob Manno, som spelade närmare 400 matcher i NHL på 70 & 80-talet innan han flyttade till Italien 1982. Noterbart är att Manno sedan återvände till NHL men två år senare gick flyttlasset tillbaka till Italien där han skulle bli en nyckelspelare i klubbar som Milano och Bolzano. Den rutinerade backen var med när Italien spelade vid de olympiska spelen på hemmaplan 1992 innan karriären rundades av två år senare.

Ska vi hitta en annan spelare som betytt mycket för hockeyn i Italien så känns Giulio Scandella som ett givet val. Forwarden spelade visserligen juniorhockey i Kanada men har spenderat den största delen av karriären hemma i Italien, inte minst i Asiago där det blev totalt fem säsonger. Scandella har även testat på spel i andra länder, bland annat Sverige där han representerat både Rögle och Oskarshamn. 37-åringens första mästerskap var vid OS i Turin 2006 och efter det blev det spel i sex stycken A-VM innan landslagskarriären avslutades våren 2018.