Danmarks trupp Hockey-VM 2024

En minst sagt annorlunda säsong kommer rundas av med ett Hockey-VM som också tippas bli något utöver det vanliga. I den här texten kan ni ta del av Danmarks trupp i Hockey-VM 2024, samtidigt som vi ger er läsare kött på benen inför den kommande turneringen dit flera länder kommer åka med höga förväntningar på sig.

Danmarks Hockey-VM trupp

Namn Position Nummer Klubb Född
Frederik Dichow Målvakt x Frölunda HC 2001
Mathias Seldrup Målvakt x Esbjerg Energy 1996
George Sørensen Målvakt x Aalborg Pirates 1995
Jacob Gammelgaard Back x Rungsted Seier Capital 1995
Morten Jensen Back x Rungsted Seier Capital 1997
Jesper Jensen Aabo Back x EC-KAC 1991
Anders Koch Back x Aalborg Pirates 1997
Anders Krogsgaard Back x HC Innsbruck 1996
Kasper Larsen Back x Mississauga Steelheads 2002
Matias Lassen Back x Malmö Redhawks 1996
Markus Lauridsen Back x Malmö Redhawks 1991
Oliver Lauridsen Back x Malmö Redhawks 1989
Mikkel Aagaard Forward x MoDo Hockey 1995
Niklas Andersen Forward x Fischtown Pinguins 1997
Matthias Asperup Forward x Herlev Eagles 1995
Mathias Bau Hansen Forward x Herning Blue Fox 1993
Mikkel Bødker Forward x HV71 1989
Nikolaj Ehlers Forward x Winnipeg Jets 1996
Nicklas Jensen Forward x SC Rapperswil-Jona Lakers 1993
Felix Maegaard Scheel Forward x EHC Visp 1992
Nicolai Meyer Forward x EC Salzburg 1993
Oscar Fisker Mølgaard Forward x HV71 J18 2005
Nick Olesen Forward x Brynäs IF 1985
Morten Poulsen Forward x Herning Blue Fox 1988
Patrick Russell Forward x Linköping HC 1993
Frederik Storm Forward x ERC Ingolstadt 1989
Christian Wejse Forward x Fischtown Pinguins 1998

Spelbolag med odds på Danmark

 1. ComeOn

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
 1. Betinia

  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta odds: 1.00
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta odds: 1.00
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Quick Casino

  120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.0
  Regler och villkor gäller.
  120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.0

Danmarks trupp i Hockey-VM 2024

Precis som för svensk del är det svårt att veta vilket lag som Danmark kommer ställa upp med i Hockey-VM 2024, dit återstår det fortfarande flera månader och mycket kan hända. Det vi dock redan kan vara säkra på är att flertalet av spelarna i Danmarks trupp i VM kommer vara bekanta för oss svenskar, eftersom danska talanger rent historiskt brukar flytta till grannen på andra sidan sundet för att kunna ta nästa steg i karriären. En av dessa spelare är backklippan Oliver Lauridsen, som flyttade till Rögle redan 2005 och som hunnit med att representera flertalet svenska klubbar. Numera hör 31-åringen till i SHL med Malmö och mycket talar för att vi får se honom i Danmarks trupp till Ishockey-VM – bara han själv vill. Danmark har höga förväntningar på sig och nog kommer den danska truppen att bestå av idel spännande namn.

Danmarks Hockey VM trupp 2024:

 • Frederik Dichow, Kristianstad
 • Oliver Joakim Larsen, Jukurit
 • Matias Lassen, Malmö Red Hawks
 • Mikkel Aagaard, MoDo
 • Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets
 • Nicolai Meyer, Vienna Capitals
 • Julian Jakobsen, Aalborg Pirates
 • Markus Lauridsen, Malmö Red Hawks

Danmarks laguppställning idag

Den danska förbundsledningen har legat ganska lågt när det kommer till Danmarks trupp till Hockey-VM. Danmark är som bekant inte med i samma turnering där Tre Kronor brukar möta Finland, Tjeckien och Ryssland vilket medfört att man inte kunnat spela ihop en dansk trupp under vintern. Istället lär förberedelserna inför VM göras längre fram under våren, förmodligen lär Danmarks Hockey-VM trupp 2024 bestå av rutinerade pjäser som exempelvis backen Phillip Bruggisser (Wolfsburg) och den NHL-meriterade forwarden Mikkel Bödker, numera i Lugano. Det finns även en hel del spelare i Hockeyallsvenskan som borde ha goda chanser att komma med i Danmarks trupp Hockey-VM 2024, jag tänker främst på Nick Olesen (Södertälje) som stod för 54 poäng den här säsongen vilket resulterat i ett kontrakt med SHL-klubben Brynäs.

Skrällvarning för Danmark i Hockey-VM

På många sätt är Sverige och Danmark lika varandra, man är trots allt grannar, men det finns även saker som skiljer länderna och lagen åt. Tre Kronor åker alltid till Hockey-VM med höga förväntningar på sig. Så är det inte för dansk del. Där handlar det mesta istället om att vara en jobbig underdog som med lite tur kan skrälla mot någon av de större nationerna. Att nå slutspelet, därmed Kvartsfinal, skulle ses som en fin prestation. Sett till Danmarks trupp till Ishockey-VM så finns det definitivt en påtaglig skrällchans.

Danmarks historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Danmark en lättviktare inom hockeyn, men man har haft sin beskärda del av framgång. Om än på en lite lägre nivå. En av de främsta framgångarna kom våren 2002 då laget, anförda av lagkaptenen Jesper Damgaard, lyckades vinna sin grupp i B-VM och därmed ta steget upp till den högsta divisionen. Fem raka segrar gjorde att man tog hem förstaplatsen i Grupp-B, två poäng före Ungern och fyra före grannen Norge.

Sedan dess har Danmark hållit till i A-VM och även om det ofta gått ganska tungt så har man lyckats skrälla vid ett flertal tillfällen, inte minst 2010 då man placerade sig bättre än både Slovakien och USA. Det hade få räknat med inför mästerskapet. Senast Danmark nådde kvartsfinal var 2016 men den gången Finland en för svår motståndare, det blev förlust med 1-5 efter att Lars Eller gjort det danska tröstmålet.

Kända spelare från Danmark

Danmark har kanske inte haft klassiska spelare i nivå med de svenska stjärnorna men genom åren finns det ändå en del lirare som lyckats skaffa sig ett namn i den danska truppen, både på hemmaplan och i andra länder. En av de största stjärnorna inom den danska hockeyn är forwarden Kim Staal, som debuterade i A-landslaget 1996 och sedan skulle vara en av nyckelspelarna under många år framöver. Bland meriterna finns deltagande i hela tolv stycken A-VM, en dansk ligatitel och mer än 350 matcher i Elitserien.

På senare år har danska spelare lyckats etablera sig på ett fint sätt i NHL, vilket gjort att deras stjärnstatus ökat på hemmaplan. Mikkel Bödker draftades av Phoenix 2008 och skulle sedan hinna med att göra drygt 700 matcher i världens bästa liga innan han i höstas tog steget till Schweiz och Lugano. Numera återfinns sex stycken spelare i NHL, Frans Nielsen har under vintern noterats för sin 900:e match i ligan och Nikolaj Ehlers (Winnipeg) får allt större stjärnstatus för varje match som går. Forwarden är bara 24 år men har redan hunnit representera Danmark i två stycken Hockey-VM och det vore naturligtvis en dröm att få med honom i vårens trupp.

En minst sagt annorlunda säsong kommer rundas av med ett Hockey-VM som också tippas bli något utöver det vanliga. I den här texten kommer vi ge er läsare kött på benen inför den kommande turneringen dit flera länder kommer åka med höga förväntningar på sig. Danmark är inte ett av dessa.