Slovakiens trupp Hockey-VM 2024

Ta del av Slovakiens trupp i Hockey-VM 2024 hos oss på VMishockey.se! En lång och händelserik säsong närmar sig sitt slut men det finns fortfarande en riktig höjdpunkt kvar. Hockey-VM i Tjeckien står för dörren och Slovakien är ett av lagen som åker till mästerskapet med drömmar om att skrälla, något man lyckats med tidigare. Intressanta förväntningar på Slovakiens trupp i Hockey-VM!

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

Slovakiens Hockey-VM trupp

Namn Position Nummer Klubb Född
Samuel Hlavaj Målvakt x HC Plzen 2001
Matej Tomek Målvakt x HC Litvinov 1992
Stanislav Skorvanek Målvakt x Mountfield 1996
Frantisek Gajdos Back x HC Litvinov 2001
Mário Grman Back x HC Vítkovice 1997
Andrej Golian Back x HC Slovan Bratislava 2001
Michal Ivan Back x Bílí Tygři Liberec 1999
Martin Fehérváry Back x Washington Capitals 1999
Simon Nemec Back x New Jersey Devils 2004
Patrik Koch Back x Tuscon Roadrunners 1996
Peter Ceresnak Back x HC Dynamo Pardubice 1993
Juraj Slafkovský Forward x Montreal Canadiens 2004
Viliam Cacho Forward x HC Oceláři Třinec 1998
Peter Cehlárik Forward x Leksands IF 1995
Martin Pospisil Forward x Calgary Flames 1999
Marek Hrivík Forward x Leksands IF 1991
Libor Hudacek Forward x HC Oceláři Třinec 1990
Milos Kelemen Forward x Tuscon Roadrunners 1999
Andrej Kudrna Forward x HC Litvínov 1991
Marko Dano Forward x HC Oceláři Třinec 1994
Tomas Tatar Forward x Seattle Kraken 1990
Martin Fasko-Rudas  Forward x  Bílí Tygři Liberec 2000
Lukas Cingel Forward x HC Kometa Brno 1992
Pavol Regenda Forward x San Diego Gulls 1999
Matus Sukel Forward x HC Litvínov 1996

Spelbolag med odds på Slovakien

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

 1. Quick

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE

 1. Betinia

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly

Slovakiens trupp i Hockey-VM 2024

Inför Hockey-VM 2024 har det snackats väldigt lite om just Slovakiens Hockey-VM trupp, landet är mitt inne i en generationsväxling och mycket talar för att Slovakiens i trupp Hockey-VM kommer vara fylld med spelare som den svenska hockeypubliken inte är så bekanta med. Det finns dock några undantag, bland annat forwarden Libor Hudacek som tidigare spelat i Örebro (2015-18) men som numera håller till i Lausanne. 30-åringen har flera fina säsonger bakom sig och borde vara en spelare som kan få en relativt viktig roll i Slovakiens trupp under mästerskapet. Han har trots allt varit med i fem VM tidigare och kan därmed bidra med en hel del rutin i Slovakiens laguppställning.

Samma sak gäller backen Marek Daloga som tidigare representerat Mora men som mestadels spenderat tid i Tjeckien och Slovakien. 31-åringen, som spelat både VM och OS, ses som en stabil pjäs i egen zon och även om den här säsongen inte varit hans bästa så borde chansen finnas att han tar plats i Slovakiens laguppställning.

Ur svensk synvinkel kan Slovakien bli ganska intressanta att följa i turneringen, det finns nämligen en hel rad spelare som har en koppling till Sverige. Bland annat Peter Cehlárik som gjorde succé i Leksand den gångna säsongen, tillsammans med Marek Hrivik som också får åka med till VM. Precis som för många andra länder lever hoppet om att även få förstärkningar från NHL, kanske rent av under mästerskapets gång, och det är något som skulle kunna göra Slovakien till ett betydligt farligare lag i Hockey-VM.

Slovakiens Hockey VM trupp 2024:

 • Patrik Rybár, Dynamo Minsk
 • Kristian Pospisil, Davos
 • Pavol Regenda, Mladá Boleslav
 • Samuel Takac, Slovan Bratislava
 • Michal Kristof, Michal Kristof
 • Mário Lunter, Mário Lunter
 • Milos Roman, Oceláři Třinec
 • Tomas Tatar, New Jersey Devils

Nyheter om Slovakiens Hockey-VM trupp 2024

Hos oss tar du del av samtliga nyheter kring Slovakiens Hockey-VM trupp samt Slovakiens laguppställning. Precis som för de andra länderna i Hockey-VM 2024 beror en hel del på vad som sker borta i NHL, med lite tur kan Slovakien få in flera vassa namn från världens bästa liga och det vore minst sagt välkommet. Ett drömnamn är forwarden Tomas Tatar som gjort mer än 600 matcher i NHL och som var assisterande lagkapten i VM för två år sedan. 30-åringen är en i stort sett komplett spelare som skulle göra stor skillnad i Slovakiens Hockey-VM trupp.

Håll gärna fortsatt koll här på VMishockey.se för att ta del av de senaste nyheterna kring truppen.

Slovakien slår ur underläge i Hockey-VM 2024

Kan Slovakiens Hockey-VM trupp 2024 gå hela vägen? När det spekuleras kring vilka länder som gör upp om medaljerna i Hockey-VM nämns inte Slovakien, det lär krävas mycket stolpe in för Slovakiens laguppställning för att nå långt i turneringen och lyckas man ta en plats bland de åtta främsta så tror jag faktiskt att supportrarna kommer vara nöjda. De fyra senaste världsmästerskapen har slutat med resultatraden 9-14-9-9. Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 har potential att överraska och en hel del blickar lär riktas mot Slovakiens laguppställning.

Slovakiens historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Slovakien långt ifrån en stormakt inom hockeyn men det finns några klassiska årtal som jag tänkte att vi skulle blicka tillbaka på. Det första är 2002, då landet slog alla med häpnad. VM spelades i Sverige med Göteborg som huvudort och de flesta pratade om värdnationen, men i bakgrunden lurade Slovakien och efter att ha besegrat Kanada i kvartsfinalen lyckades man även besegra Tre Kronor i semifinalen. Finalen mot Ryssland blev en dramatisk tillställning som Slovakien tillslut vann med 4-3 och landets första VM-guld var därmed säkrat.

För att vara helt ärlig har det gått betydligt tyngre sedan framgången i Sverige men tio år senare såg historien ut att upprepa sig. Sverige stod på nytt som värd (tillsammans med Finland) och även den gången slog man ut Kanada i kvarten (4-3) och i semifinalen mot Tjeckien blev det också seger. Precis som förra gången stod Ryssland för motståndet i finalen men den här gången var det klasskillnad, ryssarna vann med hela 6-2 och Slovakien fick lämna med en silvermedalj runt halsen. Något som förmodligen kändes tungt då, men betydligt bättre nu eftersom det är deras senaste medalj. Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 ser onekligen spännande ut, och frågan är om det blir just denna trupp som bäddar för nya framgångar.

Kända spelare i Slovakiens landslagshockey

Som vi nämnde tidigare är Slovakien ingen stor hockeynation i klass med exempelvis Ryssland, men det finns några spelare från landet som nått den absoluta högsta nivån. Vi inleder med forwarden Peter Bondra, som på flera sätt banade vägen för framtida slovakiska spelare i NHL. Nuförtiden pratas det sällan om Bondra, men under 90-talet rankades slovaken som en av världens främsta spelare och än idag är han sedd som en av Washington Capitals bästa genom tiderna. Forwarden tillhörde klubben mellan 1990-2004 och det var där som han vann NHL:s skytteliga två gånger (94/95,97/98). Bondra representerade ytterligare tre klubbar under sina 17 år i världens bästa hockeyliga där han noterades för fina 503 mål på sina drygt tusen matcher. Forwarden var en av nyckelspelarna och dessutom assisterande lagkapten när Slovakien tog det överraskande VM-guldet 2002, där han som grädde på moset vann skytteligan.

Det finns ett gäng riktigt skickliga forwards som är fostrade i Slovakien och de flesta är överens om att Miroslav Satan är en av de främsta. Topolocanysonen draftades sommaren 1993 och fick debutera i NHL ungefär två år senare, i anrika Edmonton Oilers, men det var i Buffalo han skulle nå ikonstatus. Forwarden spenderade totalt åtta säsonger i klubben och karriären såg faktiskt ut att vara på väg utför i och med flytten till New York Islanders 2005. Så fel man kunde ha. Efter ett par år i det stora äpplet flyttade Satan till Pittsburgh och där lyckades han vinna Stanley Cup redan första säsongen, något som var väldigt turligt med tanke på att det senare bara skulle bli ett till år i NHL innan flytten hem till Slovakien där det blev fyra säsonger i HC Slovan Bratislava. Precis som Bondra hade Miroslav Satan stor del i VM-guldet, han tog hem poängligan och blev dessutom utsedd till turneringens mest värdefulla spelare.

Män med mindervärdighetskomplex brukar säga att “storleken har inte betydelse”, men ibland är faktiskt störst bäst. Fråga bara Slovakiens hockeysupportrar. De lär nämligen säga att backbjässen Zdeno Chara är landets största hockeyspelare genom alla tider. Chara debuterade i NHL redan 1997 och håller fortfarande till i världens bästa liga, trots att han hunnit fylla 43 år. Bland höjdpunkterna på den långa karriären finns Stanley cup-vinsten med Boston 2011, klubben han var lagkapten i mellan 2006-2020. En annan fin merit kom säsongen 08/09 då slovaken blev utsedd till ligans främsta back, något ingen annan från landet lyckats med. Den 205 cm långa och 113 kilo tunga backen håller numera till i Washington Capitals men har tidigare även representerat klubbar som Ottawa och New York Islanders – men även Färjestad där han gjorde stor succé under lockouten 2004/05. Totalt har det blivit 23 säsonger och mer än 1500 matcher i NHL för giganten som förmodligen fortfarande har kvar lite hockey i kroppen.