Slovakiens trupp Hockey-VM 2022

Ta del av Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 hos oss på VMishockey.se! En lång och händelserik säsong närmar sig sitt slut men det finns fortfarande en riktig höjdpunkt kvar. Hockey-VM i Lettland står för dörren och Slovakien är ett av lagen som åker till mästerskapet med drömmar om att skrälla, något man lyckats med tidigare. Intressanta förväntningar på Slovakiens trupp Hockey-VM 2022!

Snabbare
100/100
Satsa 800 kr på valfri VM-match. Pengarna tillbaka i cash om du förlorar. Pengarna kan du ta ut direkt till ditt bankkonto!

Slovakiens Hockey-VM trupp

Namn Position Nummer Klubb Född
Adam Huska Målvakt 35 Hartford Wolf Pack 1997
Patrik Rybár  Målvakt 24 Dinamo Minsk 1993
Matej Tomek Målvakt 30 HC Kometa Brno 1997
Peter Ceresnak Back 14 HC Dynamo Pardubice 1993
Daniel Gachulinec Back 48 HC Slovan Bratislava 1994
Mario Grman Back 7 HPK 1997
Michal Ivan Back 29 Bílí Tygři Liberec 1999
Adam Janosik Back 3 BK Mladá Boleslav 1992
Simon Nemec Back 5 HK Nitra 2004
Mislav Rosandic Back 40 Bílí Tygři Liberec 1995
Michal Kristof  Forward 13 HC Kometa Brno 1993
Robert Lantosi Forward 16 BK Mladá Boleslav 1995
Adam Liska Forward 23 Severstal Cherepovets 1999
Mário Lunter Forward 47 BK Mladá Boleslav 1994
Jakub Minarik Forward 15 HK Dukla Trencin 2000
Kristian Pospisil  Forward 88 HC Davos 1996
Pavol Regenda Forward 87 BK Mladá Boleslav 1999
Milos Roman Forward 40 HC Oceláři Třinec 1999
Juraj Slafkovsky Forward 20 TPS 2004
Adam Sýkora
Forward 10 Team Slovakia U18 2004
Samuel Takac Forward 49 HC Slovan Bratislava 1991
Alex Tamasi Forward 84 HC Banska Bystrica 1998
Tomas Tatar Forward 90 New Jersey Devils 1990

Spelbolag med odds på Slovakien

 1. Betsson

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Betinia

  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Snabbare

  BONUS: 100% upp till 2500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 2500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Satsa 800 kr på valfri VM-match. Pengarna tillbaka i cash om du förlorar. Pengarna kan du ta ut direkt till ditt bankkonto!
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish

Slovakiens trupp i Hockey-VM 2022

Inför Hockey-VM 2022 har det snackats väldigt lite om just Slovakiens Hockey-VM trupp 2022, landet är mitt inne i en generationsväxling och mycket talar för att Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 kommer vara fylld med spelare som den svenska hockeypubliken inte är så bekanta med. Det finns dock några undantag, bland annat forwarden Libor Hudacek som tidigare spelat i Örebro (2015-18) men som numera håller till i Lausanne. 30-åringen har flera fina säsonger bakom sig och borde vara en spelare som kan få en relativt viktig roll i Slovakiens Hockey-VM trupp 2022 under mästerskapet. Han har trots allt varit med i fem VM tidigare och kan därmed bidra med en hel del rutin i Slovakiens laguppställning.

Samma sak gäller backen Marek Daloga som tidigare representerat Mora men som mestadels spenderat tid i Tjeckien och Slovakien. 31-åringen, som spelat både VM och OS, ses som en stabil pjäs i egen zon och även om den här säsongen inte varit hans bästa så borde chansen finnas att han tar plats i Slovakiens laguppställning.

Ur svensk synvinkel kan Slovakien bli ganska intressanta att följa i turneringen, det finns nämligen en hel rad spelare som har en koppling till Sverige. Bland annat Peter Cehlárik som gjorde succé i Leksand den gångna säsongen, tillsammans med Marek Hrivik som också får åka med till VM. Precis som för många andra länder lever hoppet om att även få förstärkningar från NHL, kanske rent av under mästerskapets gång, och det är något som skulle kunna göra Slovakien till ett betydligt farligare lag i Hockey-VM 2022.

Slovakiens Hockey VM trupp 2022:

 • Patrik Rybár, Dynamo Minsk
 • Kristian Pospisil, Davos
 • Pavol Regenda, Mladá Boleslav
 • Samuel Takac, Slovan Bratislava
 • Michal Kristof, Michal Kristof
 • Mário Lunter, Mário Lunter
 • Milos Roman, Oceláři Třinec
 • Tomas Tatar, New Jersey Devils

Nyheter om Slovakiens Hockey-VM trupp 2022

Hos oss tar du del av samtliga nyheter kring Slovakiens Hockey-VM trupp 2022 samt Slovakiens laguppställning. Precis som för de andra länderna i Hockey-VM 2022 beror en hel del på vad som sker borta i NHL, med lite tur kan Slovakien få in flera vassa namn från världens bästa liga och det vore minst sagt välkommet. Ett drömnamn är forwarden Tomas Tatar som gjort mer än 600 matcher i NHL och som var assisterande lagkapten i VM för två år sedan. 30-åringen är en i stort sett komplett spelare som skulle göra stor skillnad i Slovakiens Hockey-VM trupp 2022.

Håll gärna fortsatt koll här på VMishockey.se för att ta del av de senaste nyheterna kring Slovakiens trupp Hockey-VM 2022.

Slovakien slår ur underläge i Hockey-VM 2022

Kan Slovakiens Hockey-VM trupp 2022 gå hela vägen? När det spekuleras kring vilka länder som gör upp om medaljerna i Hockey-VM 2022 nämns inte Slovakien, det lär krävas mycket stolpe in för Slovakiens laguppställning för att nå långt i turneringen och lyckas man ta en plats bland de åtta främsta så tror jag faktiskt att supportrarna kommer vara nöjda. De fyra senaste världsmästerskapen har slutat med resultatraden 9-14-9-9. Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 har potential att överraska och en hel del blickar lär riktas mot Slovakiens laguppställning.

Slovakiens historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Slovakien långt ifrån en stormakt inom hockeyn men det finns några klassiska årtal som jag tänkte att vi skulle blicka tillbaka på. Det första är 2002, då landet slog alla med häpnad. VM spelades i Sverige med Göteborg som huvudort och de flesta pratade om värdnationen, men i bakgrunden lurade Slovakien och efter att ha besegrat Kanada i kvartsfinalen lyckades man även besegra Tre Kronor i semifinalen. Finalen mot Ryssland blev en dramatisk tillställning som Slovakien tillslut vann med 4-3 och landets första VM-guld var därmed säkrat.

För att vara helt ärlig har det gått betydligt tyngre sedan framgången i Sverige men tio år senare såg historien ut att upprepa sig. Sverige stod på nytt som värd (tillsammans med Finland) och även den gången slog man ut Kanada i kvarten (4-3) och i semifinalen mot Tjeckien blev det också seger. Precis som förra gången stod Ryssland för motståndet i finalen men den här gången var det klasskillnad, ryssarna vann med hela 6-2 och Slovakien fick lämna med en silvermedalj runt halsen. Något som förmodligen kändes tungt då, men betydligt bättre nu eftersom det är deras senaste medalj. Slovakiens trupp Hockey-VM 2022 ser onekligen spännande ut, och frågan är om det blir just denna trupp som bäddar för nya framgångar.

Kända spelare i Slovakiens landslagshockey

Som vi nämnde tidigare är Slovakien ingen stor hockeynation i klass med exempelvis Ryssland, men det finns några spelare från landet som nått den absoluta högsta nivån. Vi inleder med forwarden Peter Bondra, som på flera sätt banade vägen för framtida slovakiska spelare i NHL. Nuförtiden pratas det sällan om Bondra, men under 90-talet rankades slovaken som en av världens främsta spelare och än idag är han sedd som en av Washington Capitals bästa genom tiderna. Forwarden tillhörde klubben mellan 1990-2004 och det var där som han vann NHL:s skytteliga två gånger (94/95,97/98). Bondra representerade ytterligare tre klubbar under sina 17 år i världens bästa hockeyliga där han noterades för fina 503 mål på sina drygt tusen matcher. Forwarden var en av nyckelspelarna och dessutom assisterande lagkapten när Slovakien tog det överraskande VM-guldet 2002, där han som grädde på moset vann skytteligan.

Det finns ett gäng riktigt skickliga forwards som är fostrade i Slovakien och de flesta är överens om att Miroslav Satan är en av de främsta. Topolocanysonen draftades sommaren 1993 och fick debutera i NHL ungefär två år senare, i anrika Edmonton Oilers, men det var i Buffalo han skulle nå ikonstatus. Forwarden spenderade totalt åtta säsonger i klubben och karriären såg faktiskt ut att vara på väg utför i och med flytten till New York Islanders 2005. Så fel man kunde ha. Efter ett par år i det stora äpplet flyttade Satan till Pittsburgh och där lyckades han vinna Stanley Cup redan första säsongen, något som var väldigt turligt med tanke på att det senare bara skulle bli ett till år i NHL innan flytten hem till Slovakien där det blev fyra säsonger i HC Slovan Bratislava. Precis som Bondra hade Miroslav Satan stor del i VM-guldet, han tog hem poängligan och blev dessutom utsedd till turneringens mest värdefulla spelare.

Män med mindervärdighetskomplex brukar säga att “storleken har inte betydelse”, men ibland är faktiskt störst bäst. Fråga bara Slovakiens hockeysupportrar. De lär nämligen säga att backbjässen Zdeno Chara är landets största hockeyspelare genom alla tider. Chara debuterade i NHL redan 1997 och håller fortfarande till i världens bästa liga, trots att han hunnit fylla 43 år. Bland höjdpunkterna på den långa karriären finns Stanley cup-vinsten med Boston 2011, klubben han var lagkapten i mellan 2006-2020. En annan fin merit kom säsongen 08/09 då slovaken blev utsedd till ligans främsta back, något ingen annan från landet lyckats med. Den 205 cm långa och 113 kilo tunga backen håller numera till i Washington Capitals men har tidigare även representerat klubbar som Ottawa och New York Islanders – men även Färjestad där han gjorde stor succé under lockouten 2004/05. Totalt har det blivit 23 säsonger och mer än 1500 matcher i NHL för giganten som förmodligen fortfarande har kvar lite hockey i kroppen.