Kanadas trupp Hockey-VM 2024

Ta del av Kanadas trupp i Hockey-VM 2024 hos oss. Samtidigt som man gör sig redo för en lång och förhoppningsvis varm sommar är det dags att runda av en händelserik hockeysäsong med en av de riktiga höjdarna. Flera länder åker till Hockey-VM med höga förväntningar på sig, och precis som vanligt är förväntningarna på Kanadas trupp är väldigt höga. Kanadas spelare i Hockey-VM 2024 kan definitivt bärga guldet!

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10

Kanadas Hockey-VM trupp

Namn Position Nummer Klubb Född
Jordan Binnington Målvakt St Louis Blues 1993
Nico Daws Målvakt New Jersey Devils 2000
Joe Hofer Målvakt St Louis Blues 2000
Owen Power Back Buffalo Sabres 2002
Bowen Byram Back Buffalo Sabres 2001
Olen Zellweger Back Anaheim Ducks 2003
Damon Severson Back Columbus Blue Jackets 1994
Colton Parayko Back St Louis Blues 1993
Jamie Oleksiak Back Seattle Kraken 1992
Kaiden Guhle Back Montréal Canadiens 2002
Connor Bedard Forward Chicago Blackhawks 2005
Andrew Mangiapane Forward Calgary Flames 1996
Nick Paul Forward Tampa Bay Lighting 1995
Brandon Tanev Forward Seattle Kraken 1991
Dylan Guenther Forward Arizona Coyotes 2003
Pierre-Luc Dubois  Forward Los Angeles Kings 1998
Jack McBain Forward Arizona Coyotes 2000
Michael Bunting Forward Pittsburgh Penguins 1995
Jared McCann Forward Seattle Kraken 1996
Dawson Mercer Forward New Jersey Devils 2001
Brandon Hagel Forward Tampa Bay Lighting 1998
Ridly Greig Forward Ottawa Senators 2002
Dylan Cozens Forward Buffalo Sabres 2001

Spelbolag med odds på Kanada

 1. ComeOn

  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Regler och villkor gäller.
  VM-BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Höga odds på Sverige
  • Omsättningskrav: 12x
  • Minsta odds: 1.8
  Licensierat i SE
  Minsta insättning 10
 1. Quick

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Regler och villkor gäller.
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
 1. Betinia

  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 1500 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta odds: 1.80
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly

Kanadas trupp i Hockey-VM 2024

Rent traditionellt brukar Kanada åka till Hockey-VM med en stark trupp och så blir det även den här gången. Det som skiljer Kanadas trupp Hockey-VM 2024 mot tidigare upplagor är att läget i världen ändrat förutsättningarna. Vanligtvis brukar Kanada åka till mästerskapet med uteslutande NHL-spelare men den här gången får man tänka på ett annat sätt. Den här gången har man behövt bredde laget med spelare även från farmarligan AHL och diverse juniorligor.

De senaste åren har många nordamerikanska spelare valt att ta steget över till den penningstinna ligan i jakt på attraktiva kontrakt och chansen att få större stjärnstatus än man hade fått hemma i NHL. Ett bra exempel på det är forwarden Justin Danforth som inte lyckades slå sig in i NHL men som fått ett ordentligt uppsving, först i Finland och nu senast i Vityaz Podolsk där han varit en ledande spelare. I sitt hemland hade han inte ens varit ett alternativ till att komma med i Kanadas trupp till Hockey-VM, men framfarten i KHL har gett 27-åringen chansen att få ta plats i laguppställningen.

I övrigt väljer Kanada att satsa på många unga spelare som har framtiden för sig, i truppen hittar vi inte mindre än fem spelare som är födda på 2000-talet och dessutom finns det lika många 99-or. På förhand saknar man kanske de stora stjärnorna men lönnlöven åker ändå till VM med ett starkt lag som kan gå riktigt långt.

Kanadas Hockey VM trupp 2024:

 • Maxime Comtois, Anaheim Ducks
 • Matt Tomkins, Frölunda
 • Thomas Chabot, Ottawa Senators
 • Pierre-Luc Dubois, Winnipeg Jets
 • Nick Holden, Ottawa Senators
 • Noah Gregor, San José Sharks
 • Cole Sillinger, Columbus Blue Jackets
 • Adam Lowry, Winnipeg Jets

Nyheter om Kanadas Hockey-VM trupp 2024

Kanadas trupp till Hockey-VM är till stor del beroende av hur det går i NHL, slutspelet pågår under mästerskapet och resultaten där kan öppna nya dörrar för lönnlöven. Klassiska lag som Detroit och Ottawa har gått tungt i vinter vilket gjort att spelare som målvakten Jonathan Bernier, den kraftfulle wingspelaren Anthony Mantha och Senators backstjärna Thomas Chabot blivit aktuella för att ta plats i Kanada. Mest troligt är att de flesta landslagen inte kommer att flyga in spelare efter att mästerskapet inletts så det gäller att “rätt” lag missar slutspelet. Inte minst för Kanada.

En topplacering för Kanada i Hockey-VM 2024

Oavsett om Washington, Tampa Bay eller Boston missar slutspelet så kommer Kanadas trupp Hockey VM 2024 åka till mästerskapet med höga förväntningar och enorma krav från sina supportrar. I egna ögon är lönnlöven en gigant och ser man på meriterna är det svårt att inte hålla med. Självförtroendet är alltid stort i Kanadas trupp och allt annat än en medalj skulle räknas som ett misslyckande. På Europeisk mark (eller rättare sagt is) brukar man dock ha det lite svårare men trots det lär Kanada räknas som en av förhandsfavoriterna till att vinna Hockey-VM. Och med tanke på potentialen i Kanadas trupp. så är det svårt att inte hålla med spelbolagen.

Kanadas historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Kanada en av de stora drakarna inom hockeyn och det finns egentligen ingenting som talar för att Kanadas trupp ska tappa i slagkraft de närmaste åren. Kanadas laguppställning håller helt enkelt en ruskigt hög nivå. Till skillnad från England, som ser sig själva som fotbollens hemland, så kan man backa upp sitt självförtroende med medaljer. Kanada har vunnit VM-guld hela 26 gånger och med sina totalt 50 medaljer är man främst genom alla tider. När hockeyn fortfarande var i sin linda så var Kanada ohotade som etta, mellan 1920-1932 vann man VM hela sex gånger i rad men då ska vi notera att VM och de olympiska spelen var kombinerade vid flera tillfällen.

Under 40-talet bjöd både USA och Tjeckoslovakien på bra motstånd och de kommande åren skulle man få en ny ärkefiende i form av Sovjetunionen. Det skulle göra att Kanada blev nedputtade från hockeytronen, i mer än 30 år misslyckades landet att vinna VM-guld men 1994 var det dags igen, med spelare som Joe Sakic och Paul Kariya i spetsen lyckades man besegra Finland med 2-1 efter straffar i finalen.

Under det nya millenniet har framgångarna fortsatt men på grund av den långa NHL-säsongen har man sällan kunnat åka till Hockey-VM med sina främsta spelare, vilket gjort att man inte riktigt kunnat dominera i så stor utsträckning som tidigare. Noterbart är att man bara lyckats ta två guld under 10-talet (15,16). I senaste VM:et, som spelades våren 2019, fick man se sig besegrat av ett underskattat Finland som hade hela 18 mästerskapsdebutanter i truppen. Blir det revansch i år? Förväntningarna på Kanadas trupp Hockey VM 2022 är skyhöga, och det med all rätt. Det går inte att blunda för potentialen i Kanadas trupp.

Kända spelare i Kanadas landslagshockey

Den kanadensiska hockeyhistorien är fylld till bredden med klassiska spelare vilket gör det svårt att lyfta fram några enskilda lirare. Mängder av målvakter, backar och forwards har lyckats bli bäst i världen under sin tid som aktiva och ännu fler har hållit hög klass under många år. Trots det finns det några stycken som sticker ut lite extra.

Under andra halvan av 40-talet suktade hela världen efter något underhållande, andra världskriget hade påverkat de flesta länderna och så även Kanada, inte minst eftersom man var en del av “the british commonwealth”. Hockeyn betyder mycket för invånarna i landet och det var nog många som gladdes när Gordie Howe slog igenom, även om det förmodligen sved en smula att han skulle komma att spendera nästan hela säsongen söder om gränsen – närmare bestämt i Detroit Red Wings. Under hela 50 & 60-talet rankades Howe som en av världens bästa spelare och förutom att vinna Stanley cup fyra gånger blev han även utsedd till ligans mest värdefulla spelare hela sex gånger. Howe, som kallades för “Mr Hockey” stod för imponerande 801 mål och drygt 1700 poäng under sina år i NHL och gjorde sin sista match när han var 52 år gammal.

Howes dominans gjorde att han räknades som tidernas främsta spelare i Kanada men det skulle komma utmanare till den titeln. Redan som liten pojke förundrades folk över hur bra Wayne Gretzky var, men få kunde nog föreställa sig exakt hur stor han skulle bli. Redan under sin debutsäsong (79/80) stod forwarden för imponerande 137 poäng bara i grundserien men den noteringen skulle han komma att krossa flera gånger om. Som mest lyckades Wayne göra hela hela 215 poäng under en och samma grundserie (85/86) och det var egentligen inget snack om vem som var bäst i världen. Förutom fyra Stanley cup-titlar blev Gretzky utsedd till ligans MVP nio gånger och vid hela tio tillfällen vann han poängligan. Framgångarna med landslaget är inte riktigt lika imponerande, men tre segrar i Canada Cup hann han iallafall med innan karriären rundades av våren 1999.

Wayne eller Mario, det är den stora frågan – vem är egentligen störst genom alla tider? Många tycker att Gretzky är överlägsen etta och sett till statistiken råder det inga tvivel, men samtidigt kan man inte bortse från att även Mario Lemieux höll absolut världsklass under många år.

Forwarden debuterade i NHL säsongen 84/85 och visade direkt att han skulle bli en spelare att räkna med, mellan 85-90 noterades han för minst 100 poäng varje säsong och under samma period blev han Pittsburghs stora stjärna och dessutom lagkapten. Tillsammans med Jaromir Jagr ledde han klubben till två raka Stanley cup-titlar (91,92) och 1988 blev han den förste på sju år att putta ned Gretzky från tronen som ligans poängkung.

Ett bevis på Lemieux storhet var det faktum att han lyckades göra comeback flera gånger, bland annat efter att ha drabbats av cancer 1992. 1997 lades skridskorna på hyllan för gott, sades det – men tre år senare gjorde han comeback och höll hög klass. Trots att karriären verkligen var inne på sista svängen lyckades de sista åren bli några av de bästa, åtminstone i landslaget som han ledde till OS-guld som lagkapten 2002 och två år senare gjorde han samma sak i World cup. Bland de övriga meriterna finns tre Hart Trophy (MVP), sex segrar i poängligan och vid fyra tillfällen blev han utsedd till NHL:s mest värdefulla spelare av de aktiva.

Om några år kan vi lägga in ytterligare två spelare som skulle göra femman komplett – Sidney Crosby och Connor McDavid.