Norges trupp Hockey-VM 2022

Ta del av Norges trupp Hockey-VM 2022 här på VMishockey.se! När många börjar längta efter både sommarlov och en lång semester är det dags för många av världens bästa hockeyspelare att runda av sina säsonger med en riktig höjdpunkt. Hockey-VM 2022 närmar sig med stormsteg och i den här texten tittar vi närmare på Norges trupp Hockey-VM 2022.

Snabbare
100/100
Satsa 800 kr på valfri VM-match. Pengarna tillbaka i cash om du förlorar. Pengarna kan du ta ut direkt till ditt bankkonto!

Norges Hockey-VM trupp

Namn Position Klubb Född
Jonas Arntzen Målvakt Örebro HK 1997
Henrik Haukeland Målvakt Düsseldorfer EG 1994
Tobias Normann Målvakt Sparta Sarpsborg 2001
Ole Julian Bjørgvik Holm Back Kalamazoo Wings 2002
Ole Einar Engeland Andersen Back Stjernen Hockey 1999
Isak Hansen Back Leksands IF 2003
Johannes Johannesen Back Mora IK 1997
Max Krogdahl Back Västerviks IK 1998
Christian Kåsastul Back HIFK 1997
Emil Martinsen Lilleberg Back IK Oskarshamn 2001
Mattias Nørstebø Back IF Björklöven 1995
Thomas Berg-Paulsen Forward Stavanger Oilers 1999
Philip Granath Forward Tappara 2002
Michael Haga Forward Black Wings Linz 1992
Ludvig Hoff Forward Stavanger Oilers 1996
Andreas Martinsen Forward Vålerenga 1990
Sondre Olden Forward HC La Chaux-de-Fonds 1992
Ken André Olimb Forward Schwenninger Wild Wings 1989
Thomas Valkvæ Olsen Forward Frisk Asker 1993
Eirik Salsten Forward Storhamar 1994
Håvard Østrem Salsten Forward Sparta Sarpsborg 2000
Noah Steen Forward Mora IK 2004
Mathias Trettenes Forward HPK 1993
Petter Vesterheim Forward Mora IK 2004
Markus Vikingstad Forward Fischtown Pinguins 1999

Spelbolag med odds på Norge

 1. Betsson

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Besök Betsson Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Betinia

  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta odds: 1.00
  Besök Betinia Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta odds: 1.00
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Snabbare

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Besök Snabbare Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Satsa 800 kr på valfri VM-match. Pengarna tillbaka i cash om du förlorar. Pengarna kan du ta ut direkt till ditt bankkonto!
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish

Norges trupp i Hockey-VM 2022

Sverige brukar oftast ha en som målsättning att åka till VM med många NHL-spelare i truppen, något som sällan är fallet för Norge. Istället brukar stommen i Norges trupp vara spelare som håller till i Europa och den trenden lär hålla i sig även det här året, inte minst med tanke på Coronavirusets framfart.

Det är möjligt att man kan få förstärkningar under turneringens gång, men det mesta talar för att flertalet av spelarna i Norges trupp Hockey-VM 2022 till vardags håller till på svensk mark. Senast det begav sig, våren 2019, återfanns inte mindre än sex SHL-spelare i truppen och så kan det bli även i Hockey-VM 2022.

Bland Norges spelare i Hockey-VM hittar vi målvakten Henrik Haukeland, han var med för två år sedan och har fått chansen att spela många matcher även tidigare år. Lär vara en viktig pusselbit i Norges laguppställning. I vinter gör 26-åringen en fin säsong i Färjestad där han fått mycket speltid och så väntas fallet bli även i VM. Samma sak gäller backen Jonas Holös, som varit lagkapten de senaste åren och som trots en ganska blek säsong i Linköping bör vara en nyckelspelare i Norges trupp Hockey-VM 2022 samt i Norges laguppställning i VM.

I det offensiva spelet kommer en hel del kretsa kring bröderna Mathis och Ken Andre Olimb som varit givna i landslaget i många år. Man hoppas även mycket på talangen Mathias Emilio Pettersen som gjort bra ifrån sig i AHL den gångna säsongen. Det kan även vara värt att hålla ögonen på backlöftet Ole Julian Björgvik Holm som bara är 18 år gammal men som redan hunnit debutera i den nordamerikanska farmarligan. Där har Norge en spelare som man hoppas ska nå hela vägen till NHL. Ett lyckat VM skulle vara ett litet steg i rätt riktning.

Norges Hockey VM trupp 2022:

 • Henrik Haukeland, Red Bull München
 • Johannes Johannesen, Västervik
 • Mattias Nørstebø, Björklöven
 • Michael Haga, Lukko
 • Martin Rønnild, Storhammar
 • Martin Røymark, Vålerenga
 • Kristian Jakobsson, Sparta Sarpsborg
 • Emil Lilleberg, Oskarshamn

Nyheter om Norges Hockey-VM trupp 2022

Ta del av alla nyheter om Norges Hockey-VM trupp 2022 och Norges spelare i Hockey-VM hos oss. Till skillnad från exempelvis fotbolls-VM kan man göra ändringar i truppen under mästerskapets gång, det kan komma in förstärkningar från NHL som gör Norges Hockey-VM trupp 2022 starkare och därför vill vi tipsa om att hålla utkik här på VMishockey.se även i fortsättningen, för att få de senaste nyheterna och uppdateringarna kring Norges trupp Hockey-VM. Vi dukar även fram de senaste nyheterna kring Norges laguppställning.

Skrällvarning för Norge i Hockey-VM 2022

Det finns några länder som åker till Hockey-VM 2022 med höga förväntningar på sig – Norge är inte ett av dessa. Grannen i väst kan snarare åka till mästerskapet med ganska låga krav, segrar ses som en fin bedrift och skulle Norges trupp Hockey-VM 2022 nå kvartsfinal får det räknas som något av en succé. Vi ska dock vara medvetna om att det finns gott om bra spelare i Norges Hockey-VM trupp 2022, vilket gör att de verkligen inte kan kallas för en “blåbärsnation”. Norges spelare i Hockey-VM slår definitivt ur underläge, men har potential att skrälla. Det blir onekligen intressant att se hur Norges laguppställning kommer att se ut.

Norges historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Norge en lättviktare inom hockeyn, alla vet att det finns flera andra vintersporter som är mer populära i landet men man har faktiskt tagit flera stora steg framåt genom åren. Landet saknas visserligen medaljer från VM-sammanhang men har ändå en del framgångar att glädjas åt, inte minst den som skedde 2011 då man nådde kvartsfinal efter att bland annat ha besegrat Tre Kronor med 5-4 efter straffar i gruppspelet. Även året efter nådde man kvartsfinal men den gången blev Ryssland en för hård nöt att knäcka.

En annan framgång skedde våren 2005 då man vann B-VM och därmed tog steget upp till det “riktiga” världsmästerskapet, som man degraderats från några år tidigare. Avancemanget togs till stor del tack vare Morten Ask som stod för tolv poäng på fem matcher.

Kända spelare i Norges landslagshockey

Jämfört med USA, Kanada och Ryssland står sig den norska hockeyn ganska lätt men man har faktiskt fostrat några riktigt duktiga spelare som skördat framgångar både på hemmaplan och internationellt. Den spelaren som bröt ny mark var Espen Knutsen. Forwarden dominerade hemma i Vålerenga (det blev bland annat tre raka guld) innan han fick sitt internationella genombrott under de olympiska spelen i Lillehammer 1994, där han noterades för fyra poäng på sju matcher och verkligen lämnade ett avtryck i Norges laguppställning. Efter säsongen värvades Knutsen till Djurgården där han skulle komma att bli något av en kultspelare och efter att ha gjort 49 poäng säsongen 96/97 var det dags att ta nästa steg – till världens bästa liga. Totalt blev det fem säsonger i NHL innan karriären rundades av med ungefär ett år i Djurgården och det var hos “järnkaminerna” som han var som mest lyckosam. Bland meriterna finns SM-guldet från 99/00 där han även stod för flest poäng under slutspelet. Numera är Knutsen sportchef i hemma i Vålerenga.

Om Knutsen var den norska hockeyns kung under 90-talet så blev Patrick Thoresen spelaren som skulle axla den rollen under det efterföljande årtiondet. Forwarden kan blicka tillbaka på en väldigt händelserik säsong där det blivit spel i allt från lilla Mörrum i Hockeyallsvenskan, till klassiska Edmonton i NHL. Precis som för Knutsen kom genombrottet i Djurgården, efter två fina säsonger i Stockholm fick han 2006 chansen i Edmonton och senare skulle det även bli spel i Philadelphia. Mest framgångsrik har Thoresen dock varit hemma i Europa, inte minst i KHL där han spelade mer än 300 matcher och vann ligan två gånger (2011,15). Efter sin andra titel med SKA St Petersburg återvänder Thoresen till Djurgården där det blev fina 57 poäng på lika många matcher, men sedan bar det åter av ut i Europa för spel i först Schweiz innan han tog en ny sväng till St Petersburg. Säsongen 20/21 är forwardens tredje sedan han kom hem till Storhamar igen och 37-åringen är fortsatt en av norsk hockeys främsta.

Precis som Thoresen axlade manteln efter Knutsen har det funnits en spelare som tagit över Patricks roll som fixstjärnan inom norsk hockey – Mats Zuccarello Aasen. Forwarden fick tidigt uppmärksamhet för sin underhållande spelstil och precis som sina föregångare skulle även han få sitt genombrott på svensk mark, närmare bestämt i Modo. Efter att ha gjort imponerande 104 poäng på 90 matcher var det sommaren 2010 dags att ta steget över till Nordamerika och NHL. Den lille teknikern blev faktiskt inte draftad av något lag men värvades till New York Rangers och det skulle den anrika klubben inte ångra.

Mellan 2010-2019 hade norrmannen en viktig roll i Norges trupp och de två avslutande säsongerna var han dessutom assisterande lagkapten, och hade en viktig roll i Norges laguppställning. Efter att ha gjort närmare 500 matcher i klubben blev han bortbytt till Dallas men sedan hösten 2019 håller forwarden till i Minnesota, där han dock haft en hel del skadebekymmer det senaste åren. Med mängder av fina säsonger i världens bästa liga är det inget snack om att Zuccarello är norsk hockeys främsta spelare genom alla tider.