Tysklands trupp Hockey-VM 2021

Ta del av Tysklands trupp Hockey-VM 2021 hos oss! En av säsongens höjdpunkter står för dörren och här på VMishockey.se vill vi ge er läsare mer kött på benen kring alla de deltagande nationerna. Idag har turen kommit till Tyskland, som åker till Hockey-VM 2021 med förhoppningen att ställa till med en skräll. Hos oss får du senaste nytt om Tysklands trupp Hockey-VM 2021 och Tysklands laguppställning!

Tysklands Hockey-VM trupp

Tysklands trupp i Hockey-VM 2021

Hos oss kan ni ta del avs enaste nytt kring Tysklands spelare i Hockey-VM. Det råder onekligen mixade åsikter kring Tysklands trupp Hockey-VM 2021. Inför mästerskapet har det varit väldigt tyst kring Tyskland, landet har rent historiskt åkt till mästerskap med ganska mediokra trupper och risken finns att det blir så även den här gången. Åtminstone om man jämför med många andra länder. Det finns dock några spelare som Tysklands trupp Hockey-VM 2021 kan förlita sig på, inte minst målvakten Mathias Niederberger som fått chansen tidigare under säsongen och som varit med i de två senaste VM-turneringarna. Högaktuell för en plats i Tysklands laguppställning.

Mycket talar för att även backen Moritz Müller kommer få ett stort förtroende i Tysklands trupp Hockey-VM 2021, 34-åringen har mängder med rutin från VM (7 stycken) och var med när man tog det överraskande OS-silvret för tre år sedan. Numera är Müller lagkapten i landslaget men formen har varit långt ifrån bra den här säsongen, vilket naturligtvis känns en smula oroande inför mästerskapet. Blir spännande att se om det blir en plats i Tysklands laguppställning.

Formen har varit desto bättre hos Yasin Ehliz, som till vardags håller till i EHC München. Forwarden har fått spela flera landskamper tidigare under säsongen och har gjort bra ifrån sig både där och i den tyska ligan. 28-åringen är kanske ingen stjärna med svenska mått mätt, men hemma i Tyskland är han utan tvekan en spelare som många ser upp till. Inte minst i Nürnberg, där han gjort åtta säsonger. Här har vi en annan spelare som kan sätta avtryck i Tysklands laguppställning.

Nyheter om Tysklands Hockey-VM trupp 2021

Allt om Tysklands spelare i Hockey-VM kan ni läsa om hos oss på VMishockey.se. Precis som för de andra länderna i Hockey-VM 2021 beror en hel del på vad som sker borta i NHL, med turen på sin sida kan även Tysklands Hockey-VM trupp 2021 få förstärkningar från världens bästa hockeyliga. Läget i världen gör chansen till att NHL-spelarna ansluter betydligt mindre än vanligt, men det finns naturligtvis en hel del som hoppas att Edmonton ska få ett tidigt slut på säsongen och att båda lagets tyska spelare ska vilja ansluta till Tysklands trupp. Dels Dominik Kahun, men framförallt Leon Draisaitl som tog hem både poängligan och priset som NHL:s mest värdefulla spelare förra säsongen. 25-åringen från Köln är utan tvekan en av världens bästa offensiva spelare och kan mycket väl göra 100 poäng för tredje säsongen i rad. Given stjärna i Tysklands trupp Hockey-VM 2021 och i Tysklands laguppställning.

Med lite tur skulle man även kunna få in målvakten Philipp Grubauer i Tysklands trupp Hockey-VM 2021 men 29-åringens Colorado har gått starkt hittills under säsongen och ser ut att kunna vara med och slåss om Stanley cup. Annars vore det naturligtvis en väldigt fin förstärkning. Håll utkik på VMishockey.se att få senaste nytt kring Tysklands Hockey-VM trupp 2021 och Tysklands laguppställning inför och under Hockey-VM 2021.

Tyskland slår ur underläge i Hockey-VM 2021

Kan Tysklands spelare i Hockey-VM leverera? Det finns några lag som åker till Hockey-VM 2021 med höga förväntningar på sig men Tyskland är inte ett av dessa. Skulle man nå kvartsfinal får det ses som en stor framgång med tanke på hur hård konkurrensen är i mästerskapet. Sedan får Tysklands trupp Hockey-VM 2021 givetvis betraktas som aningen svag, i jämförelse med övriga trupper. En spelare som Draisaitl i form kan dock definitivt lyfta Tysklands Hockey-VM trupp 2021 och lägga grunden för en och annan överraskning. Det blir onekligen spännande att följa Tysklands laguppställning.

Tysklands historik i Hockey-VM

Tyskland är långt ifrån en stormakt inom hockeyn och har haft svårt att konkurrera med andra länder i området, det är ingen hemlighet att både Schweiz och Danmark lyckats betydligt bättre. Inte bara de senaste åren utan även historiskt. Ska man försöka hitta någon form av “storhetstid” för det tyska landslaget så får vi gå tillbaka till 1930-talet då det först blev silver för att sedan följas upp med dubbla brons (32,34). 1953 lyckades Västtyskland ta ett överraskande VM-silver efter att bland annat ha besegrat Schweiz med 7-3, men i turneringen föll man även tungt mot både Sverige och Tjeckoslovakien, det var bara målskillnaden som gjorde att det tyska laget kunde knipa silvermedaljen.

De senaste 50-60 åren har det gått betydligt tyngre för Tyskland men det finns två ljusglimtar. I senaste VM slutade laget sexa, vilket var den bästa placeringen sedan 2010 och för tre år sedan stod man för en väldigt fin insats vid de olympiska spelen. Vanligtvis skulle ingen räkna det tyska laget som en medaljkandidat vid ett OS men spelare från NHL förbjöds och därmed ökade lagets chanser. I kvartsfinalen besegrades Tre Kronor med 4-3 efter förlängning och i semin slog man ut Kanada med samma siffror. I finalen mot Ryssland blev det visserligen förlust med 3-4 efter förlängning men att ta OS-silver fick ändå ses som en väldigt fin bedrift. Den utan tvekan största hittills.

Kända spelare i Tysklands landslagshockey

Tysk hockey har som sagt var inte rosat marknaden men trots det har landet faktiskt lyckats fostra en hel del riktigt bra spelare. Inte minst på de defensiva positionerna. Vi börjar med målvakten Olaf Kölzig, som enligt de flesta är landets bästa keeper genom tiderna. 50-åringen gjorde drygt 700 matcher i NHL och hade sin absoluta topp under slutet av 90-talet, säsongen 99/00 blev Kölzig utsedd till ligans främsta målvakt och det var en av hans totalt tio säsonger som han noterades för en räddningsprocent över 90.

Även på backplats har det funnits några riktigt duktiga spelare, bland annat Dennis Seidenberg som spelade mer än 800 matcher i NHL och som vann Stanley cup 2010/11 men jag tror även en hel del minns Uwe Krupp med glädje. Numera är 55-åringen tränare i Köln men under 90-talet och en bit in på 00-talet höll backen hög klass borta i NHL, inte minst i Colorado där det blev tre säsonger och där han stod för sexton poäng under slutspelet när klubben tog hem Stanley cup 95/96. Krupp hade stora skadeproblem under sina sista fem år i karriären men lyckades ändå samla ihop drygt 700 matcher i världens bästa liga.

På forwardssidan var det länge Marco Sturm som var ohotad etta, han hade trots allt gjort närmare tusen matcher i NHL men de flesta är överens om att Leon Draisaitl är landets största genom tiderna. Trots att han bara är 25 år har det hunnit bli närmare 500 poäng i världens bästa liga och numera rankas han som en av de allra främsta, något som inte minst syntes säsongen 19/20 då han vann poängligan. Har alltid varit en bra framspelare men numera är Draisaitl även en målgörare av rang, säsongen 18/19 blev det hela 50 fullträffar i grundserien och den noteringen kan säkert förfinas innan karriären är över.