Inför Finland-Tjeckien i Hockey-VM

Efter eftermiddagens två inledande kvartsfinaler är det ikväll dags för fyra tungviktare att gå in i slutspelet. I Arena Riga tar Finland emot Tjeckien i något som ser ut att kunna bli ett högintressant möte mellan två lag som inlett VM på ett bra sätt.

Finland stod för flera fina insatser i gruppspelet, där det blev segrar mot både Kanada och USA. Noterbart är att trots sin andraplats i Grupp B stod de finska lejonen för bara 19 mål, vilket är färre än bland annat Kazakstan (22) och Tyskland (22) mäktade med. Ska vi lyfta fram någon enskild spelare i det finska laget så faller valet på Anton Lundell, som gjort fyra mål och som återigen visat att han på sikt kan bli en NHL-spelare.

I den ligan hittar vi redan Arttu Roustsalainen och forwarden har stundtals briljerat i VM, inte minst i i mötet med Kanada där han stod för två mål under ordinarie speltid innan det även blev ett mål i straffläggningen. Det är även på sin plats att berömma målvaktsparet Harri Säteri och Jussi Olkinuora, som varit turneringens främsta duo.

Få snackade om Tjeckien inför VM men några förstärkningar från NHL har gjort laget till en möjlig medaljkandidat. I gruppspelet blev det en tredjeplats efter att bland annat ha besegrat Tre Kronor 4-2. Den tjeckiska truppen är ganska bred men det finns ett par spelare som sticker ut lite extra, inte minst Dominik Kubalik som snittade en poäng per match under gruppspelet.

Ska vi hitta någon svaghet hos Tjeckien så är det målvaktsspelet, där krävs det att man höjer sig ett snäpp om det ska kunna bli seger mot Finland.

TV-kanal & tid

Matchen startar 19:15 och sänds på SVT play.

Odds inför matchen

Trots att Finland är regerande mästare och att man stundtals imponerade i gruppspelet så verkar många oddssättare se Tjeckien som knapp favorit i kvällens kvartsfinal, Snabbare.com erbjuder 2.45 gånger pengarna vid tjeckisk seger medan en vinst för Finland skulle ge 4.65.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här