Idag ska det avgöras vilket lag som tar hem årets första landslagsturnering.

Efter några intensiva dagar återstår det bara två matcher i Beijer Hockey Games, som är den tredje av fyra deltävlingar i Euro Hockey Tour. Veckans matcher har ägt rum i Värmland med Karlstad som huvudort och det verkar ha varit något som gynnat Tre Kronor. Redan i torsdagens premiär visade man upp ett fint spel där det blev seger med 4-1 mot ett blekt Tjeckien och sedan följdes det upp med gårdagens seger mot Schweiz, där man stod för tre mål i powerplay och tillslut vann med komfortabla 5-2.

– Bra hockeymatch från oss i cirka 35 minuter. Sedan blir det mer att vi bevakar ledningen och släpper ner lite intensitet och full skärpa i vårt spel. Sista 20 minuterna är bara en väntan på slutsignalen. Vi vill att killarna ska ha kul på isen och det är svårt att ha kul när vi gör saker till 70 procent, samtidigt har jag respekt för spelarna, de ser också vad det står på tavlan, sa förbundskaptenen Sam Hallam till Aftonbladet efter matchen.

Hittills har det mesta gått Sveriges väg i turneringen men inför dagens match finns det ändå några frågetecken. Forwarden Lucas Wallmark tvingades lämna mötet med Schweiz i andra periodpausen och Max Friberg kunde inte vara med i matchen på grund av feber. Något som gör det högst tveksamt om Frölundaspelaren kan vara med i dagens match och det finns även en risk att Wallmark tvingas se matchen från läktaren, även om förbundskaptenen verkar vara mer positiv i det fallet.

Trots att det kan bli sena ändringar i laget går Tre Kronor in i dagens match med ett gott självförtroende och det gör även Finland, som också spelat väldigt bra i turneringen. I torsdags besegrades Schweiz med 4-2 och i gårdagens möte med Tjeckien blev det seger med samma siffror efter en fin insats av målvakten Lassi Lehtinen som räddade 25 skott.

– Matchen började tidigt och det gällde att vara vakna direkt. Det var vi. Det var ett bra lag som vi mötte. Segern smakar väldigt bra, sa målvakten till Discovery efter slutsignalen.

Eftersom båda lagen vunnit sina matcher i turneringen blir dagens möte en ren gruppfinal där segraren vinner Beijer Hockey Games och lyckas Sverige med den bedriften så försvarar man titeln från förra året. Blir det däremot finsk seger så är det första gången sedan 2018 som man vinner den turneringen som går av stapeln på svensk mark. För sex år sedan spelades turneringen i Stockholm och ett par månader senare vilket gjorde den till ett genrep inför VM och där det svenska laget var förstärkt med NHL-stjärnor som Mika Zibanejad och Elias Pettersson men trots det vann Finland lagens möte efter att ha lyckats vända 0-1 till 3-1 i tredje perioden.

Matchen startar 16:00 och sänds på SVT2 samt SVT play.