Sverige har fått en bra start på Beijer Hockey Games

Det var två spelsugna lag som äntrade isen i Karlstad och under de inledande minuterna bjöds det på ett väldigt snabbt spel där avblåsningarna lyste med sin frånvaro, men det gjorde även de tydliga målchanserna. Tjeckien hade under inledningen ett bra läge men i den situationen hade målvakten Marcus Högberg läget under kontroll. Åtta minuter in i perioden hade tjeckerna på nytt ett läge och den gången skulle man ha bättre skärpa i avslutet, Jakub Rychlovsky hittade fram till Martin Ruzicka som elegant kunde sätta ledningspucken med något som kan beskrivas som en flygande styrning.

Målet till trots stod Sverige för en bra och inte minst effektiv inledning på matchen och med lite mer än två minuter kvar av perioden kunde man kvittera genom Linus Johansson som hittade rätt i sin hemmaarena, forwarden spelar som bekant till vardags i Färjestad. Innan perioden var över skulle Tre Kronor även hinna få in en ledningspuck genom Marcus Sylvegård som visade att den fina formen från Växjö är intakt.

I andra perioden ställde tjeckerna in siktet på en kvittering men man hade svårt att komma till några heta lägen framför det svenska målet. Istället var det Tre Kronor som hade det mesta i offensiv väg och det luktade 3-1 vid ett par tillfällen men trots det slutade perioden mållös.

I tredje perioden fortsatte Sverige att spela bra och efter ungefär sex minuters spel kunde Jacob de la Rose utöka ledningen till 3-1, sedan kunde Victor Ejdsell spika slutresultatet till 4-1 med ett välplacerat skott som säkrade segern inför en publik på 6621 där merparten förmodligen ser honom till vardags i Färjestad.

Tjeckien – Sverige: 1-4 (1-2,0-0,0-2)
1-0 Martin Ruzicka (Rychlovsky)
1-1 Linus Johansson
1-2 Marcus Sylvegård (Wallmark, Sörensen)
1-3 Jacob de la Rose (Frödén, Nemeth)
1-4 Victor Ejdsell (Strömwall)
Skott: 13-26 (6-5,5-11,2-10)
Utvisningsminuter: 6-8
Publik: 6621 (Löfbergs Arena, Karlstad)

Segern gör att Tre Kronor fått en drömstart på hemmaturneringen och det har även börjat väldigt lovande för Finland som besegrade Schweiz med 4-1 i Karlskoga, efter att man gjort tre mål i den tredje perioden. Sveriges nästa match spelas på lördag då Schweiz står för motståndet.