Sverige fick en tung start på Beijer Hockey Games. 

Efter seger i både Karjala Tournament och Swiss Ice Hockey Games samlades Tre Kronor i Malmö med ett gott självförtroende och siktet inställt på att vinna en ny turnering, men man skulle få en långt ifrån perfekt start. Tjeckien bjöd på ett bra motstånd och trots en rent spelmässigt hyfsad svensk inledning var det tjeckerna som tog ledningen genom stjärnan Jan Kovár som höll sig framme i powerplay.

I efter kvällens första paus fortsatte Sverige att skapa en hel del bra chanser men det skulle dröja till början av den tredje perioden innan kvitteringspucken skulle komma genom Lucas Wallmark som stod för en bra insats i premiären. Trots ett spelmässigt övertag lyckades Sverige inte forcera in ett segermål under ordinarie speltid utan matchen fick avgöras med hjälp av en förlängning och där kunde tjeckerna säkra två poäng genom Lukas Klok, assisterad av Kovár som därmed var direkt inblandad i båda lagets mål. Trots förlusten var det en relativt nöjd svensk förbundskapten som mötte pressen efter slutsignalen.

– Jag tycker att vi växer i hela matchen efter att ha varit lite försiktiga i början. Vi spelar mer på instinkt då. Det var säkert en liten anspänning. För vissa var det första matchen under en ny coach och ny landslagsledning. Vi tar matchen till övertid vilket är okej även om vi gärna hade velat vinna, säger Sam Hallam till SVT sport.

MATCHFAKTA
Tjeckien – Sverige: 2-1 (1-0,0-0,0-1,1-0)
1-0, Jan Kovár (Lakatos, Zamorsky)
1-1, Lucas Wallmark (Alsing, Larsson)
2-1, Lukas Klok (Kovár, Chlapik)
Skott: 14-30 (5-8,5-12,3-10,1-0)
Utvisningsminuter: 6-4
Publik: 5132 (Malmö arena)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här