Tre Kronor fortsätter att leverera i Beijer Hockey Games.

Efter en fin insats i torsdagens premiär mot Tjeckien var det under lördagen dags för Tre Kronor att ta sig an Schweiz och det skulle visa sig bli en väldigt lyckad match ur svensk synvinkel. Redan efter fem minuters spel kunde Joakim Nygård sätta ledningspucken och innan första perioden var över skulle Sverige få in ytterligare två puckar där Oscar Lindbergs mål i powerplay betydde 3-0.

Den tunga starten för Schweiz blev inte bättre när Marc Marchon drog på sig en 5+10 i början av andra perioden vilket gjorde att Tre Kronor fick en ny chans i powerplay och väl där hittade Lindberg fram till Malte Strömwall som kunde utöka ledningen till 4-0. Trenden med utvisningar och mål fortsatte några minuter senare när Jesper Frödén satte kvällens femte mål varav det tredje i numerärt överläge vilket i praktiken säkrade en svensk seger.

I början av tredje perioden tändes en gnutta hopp hos gästerna från Alperna när Sven Senteler reducerade till 1-5 och naturligtvis kom även det målet i powerplay. En rödvit seger var aldrig nära men man lyckades ändå putsa till slutresultatet med ytterligare en reducering, den här gången genom Tino Kessler, när det återstod en knapp halvminut av matchen. Trots två sena mål av Schweiz vinner Tre Kronor matchen utan några större problem och sett till hur spelbilden såg ut var det fullt rättvist, speciellt med tanke på hur fint man spelade under första halva av matchen.

Publik: 7503 (Löfbergs Arena, Karlstad)

I dagens andra match var det betydligt mindre marginaler, Finland såg visserligen ut att gå mot en relativt säker seger när Markus Nurmi gjorde 3-1 i slutet av andra perioden men sedan bjöd man in Tjeckien i matchen. Dubbla finska utvisning bäddade för en tjeckisk reducering genom David Kase och man var sedan på jakt efter en kvittering, men ett par minuter senare satte Hannes Björninen 4-2 vilket även blev slutresultatet. Segern gör att Finland inlett Beijer Hockey Games med två segrar på lika många matcher och det resulterar även i att morgondagens möte mot Tre Kronor blir en ren gruppfinal om turneringssegern.