En av Finlands största stjärnor lämnar isen på obestämd tid. 

Under helgen meddelade Columbus Blue Jackets att Patrik Laine kommer vara indisponibel på obestämd tid då han skrivs in i NHL:s stödprogram för spelare som behöver behandling för hälsoproblem, både fysiska och psykiska, samt som man har en missbruksproblematik.

– Patrik har vårt fulla stöd och vår enda angelägenhet är hans välbefinnande. Med respekt för Patrik så har vi inga mer kommentarer, säger Columbus general manager Jarmo Kekalainen till klubbens hemsida.

Supertalangens berg- och dalbana

Patrik Laine har haft en minst sagt svängig karriär som tidigt tog fart hemma i Tappara där hans fina spel ledde raka vägen in i juniorlandslaget som vann guld 2016 där Laine stod för flest mål och hade stor del i framgången. Senare under säsongen blev det även VM-debut med A-landslaget och väl där blev han utsedd till turneringens mest värdefulla spelare.

Karriären gick vidare i Winnipeg Jets där det stundtals gick väldigt bra innan han 2020 gjorde en uppmärksammad flytt till Columbus. Väl på plats i sin nya klubb briljerade Laine och han snittade runt en poäng per match fram till i höstas, då poängproduktionen och spelet överlag sänktes avsevärt. Dessutom har Laine dragits med en nyckelbensfraktur som gjort att det bara blivit knappt tjugo matcher den här säsongen och nu ser det ut att dröja ytterligare ett tag innan en av Finlands största NHL-stjärnor är tillbaka på isen.

FAKTA: Patrik Laine
Ålder: 25 år
Position: forward
Moderklubb: Tappara
Meriter: VM-Silver, JVM-Guld, Finsk mästare
Statistik den här säsongen: 18 matcher, 9 poäng
Statistik i NHL: 480 matcher, 388 poäng
Landskamper: 18 A

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här