Damkronorna fick en riktig smakstart på Euro Hockey Tour. 

Efter en händelserik sommar med ett VM och flera landslagsläger är det den här veckan dags för säsongens första turnering. Finland står som värd för Women’s Euro Hockey Tour och i eftermiddagens premiär stod Tyskland för motståndet.

Stjärnans formbesked

På pappret fick Damkronorna ses som stora förhandsfavoriter inför mötet mot Tyskland och man visade tidigt sin klass, redan efter lite drygt en minuts spel kunde Lova Blom sätta ledningspucken vilket innebär att 19-åringen gjort tre mål på sina fem första landskamper. Sverige dominerade spelet under stora delar av första perioden och under de avslutande fem minuterna skulle man hinna utöka ledningen både en och två gånger, där comebackande Fanny Rask stod för 0-3 målet.

I andra perioden fortsatte Damkronorna att bjuda på ett fint och offensivt spel där man även fick chansen att slipa på sitt spel i powerplay. Väl där kunde Fanny Rask sätta sitt andra mål i matchen vilket innebar 0-4. Målet gjorde att de tyska spelarna började tappa hoppet och Sverige skulle lyckas få in ytterligare ett mål, den här gången genom Sofie Lundin, innan andra perioden var över.

En svensk defilering

Även i den avslutande perioden hade Damkronorna det mesta av spelet, under de inledande minuterna försökte Tyskland skapa en del tryck men istället för en reducering kunde Hanna Olsson peta in sitt första mål för säsongen vilket innebar 0-6. Forwarden, som numera spelar i division 1-laget Frölunda där hon gjort hela 35 poäng på åtta matcher, ingick idag i lagets förstakedja tillsammans med Fanny Rask och Olivia Carlsson. En kedja som stod för flera bra aktioner och hade stor del i att det blev en lyckad svensk start på turneringen.

Under den avslutande delen av matchen kunde de svenska spelarna defilera hem en säker seger och Fanny Rask skulle faktiskt hinna göra ytterligare ett mål och därmed fullborda sitt hattrick. Med segersiffrorna 7-0 får Damkronorna en drömstart på Women’s Euro Hockey Tour vilket borde ingjuta ett fint självförtroende inför veckans resterande matcher.

MATCHFAKTA
Tyskland – Sverige: 0-7 (0-3,0-2,0-2)
0-1, Lova Blom (Lundin)
0-2, Annie Silén (Lundin, Wikner-Zienkiewicz)
0-3, Fanny Rask (Carlsson, Olsson)
0-4, Fanny Rask
0-5, Sofie Lundin (Blom, Wikner-Zienkiewicz)
0-6, Hanna Olsson (Rask, Carlsson)
0-7, Fanny Rask (Olsson)

För svensk del spelas nästa match redan imorgon då Tjeckien står för motståndet. Pucken släpps 15:00 och kan ses på svenskhockey.tv. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här