Det blev en tung tisdagskväll för Tre Kronor. 

Efter två jämna landskamper mot Finland som spelats på finsk mark var det ikväll dags för match tre mellan lagen och den här gången stod Linköping som värd. Det skulle bli ytterligare en jämn kamp mellan två lag som letar efter positiva tendenser i spelet inför Euro Hockey Tour som spelas nästa vecka, och under inledningen av matchen var det Finland som kopplade ett litet men viktigt grepp.

Efter knappt tolv minuters spel kunde Hannes Björninen få in ledningspucken och några minuter senare utökade Jesper Mattila till 0-2 bakom Filip Larsson som fick förtroendet i det svenska målet.

Efter en inledande period där Finland var snäppet bättre blev skillnaderna mindre mellan lagen men även om Tre Kronor skapade en del bra lägen att reducera lyckades man inte överlista målvakten Harri Säteri som stod för en övertygande insats. I tredje perioden bevakade Finland sin ledning vilket gav Sverige med tid i offensiv zon men den sista skärpan i avsluten saknades och Finland vinner därmed matchen med 0-2 vilket ger dem lite extra positiv energi inför morgondagens möte.

MATCHFAKTA
Sverige – Finland: 0-2 (0-2,0-0,0-0)
0-1 Hannes Björninen (Pakarinen, Jääskä)
0-2 Jesper Mattila (Leppänen, Mäenalanen)
Skott: 28-29 (6-11,8-9,14-9)
Utvisningsminuter: 6-8

NHL-stjärnan missar VM

De senaste dagarna har Tre Kronors VM-bygge tagit form och man har fått flertalet positiva besked från spelare i NHL men det har även varit några spelare som av en eller annan anledning avböjer att vara med i mästerskapet. Tidigare har Pittsburghspelarna Erik Karlsson och Marcus Pettersson tackat ja till VM-spel men nu står det klart att lagkamraten Rickard Rakell inte kommer att ansluta till Tre Kronor. Detta på grund av en skada som gäckat honom under säsongen.

Nästa match mellan lagen spelas imorgon och precis som kvällens match hålls den i Linköping. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här