Tre Kronor fortsätter att visa fin form i årets sista turnering.

Efter torsdagens seger mot Schweiz kunde Tre Kronor gå in med ett gott självförtroende i lördagens möte med rivalen Finland, men man skulle tidigt hamna i problem. Redan efter en minuts spel tog Finland ledningen genom Atte Ohtamaa som kunde överlista Lars Johansson i det svenska målet. Johansson stod i övrigt för en fin insats vilket hjälpte det svenska laget att hålla sig kvar i matchen och i slutskedet av första perioden skulle man även få in en kvitteringspuck genom Andreas Wingerli.

Efter en inledning som var långt ifrån perfekt började de svenska spelarna komma upp i en högre nivå under den andra perioden och det skulle visa sig avgörande för hur den här matchen skulle sluta. Redan fem minuter efter periodvilan kunde Jacob De La Rose sätta ledningspucken, assisterad av Malte Strömwall som sedan utökade den svenska ledningen till 3-1 med sitt tredje mål i turneringen.

I tredje perioden hade Finland siktet inställt på att vända matchen till sin fördel och man skapade en del bra chanser, men närmare än Lauri Pajuniemis redcuering till 2-3 kom man inte utan Tre Kronor vinner med uddamålet. Segern är Sveriges andra raka i turneringen och sätter laget i en bra sits inför morgondagens möte med Tjeckien.

Publik: 4021 (Swiff Life Arena, Zürich)

Under kvällen spelas mötet mellan Schweiz och Tjeckien där hemmalaget går in med en förlust mot Sverige i bagaget, samtidigt som tjeckerna senast kommer från en seger mot Finland.