Ett händelserikt mästerskap är snart över men det återstår fortfarande en match, finalen mellan Finland och Kanada. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama mötet och presenterar även oddsen inför matchen.

 1. Betsson Livestream

  Såhär streamar du matchen

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto med BankID.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama VM. Sök upp matchen i oddsutbudet och titta direkt.

  Alla regler och villkor

Streama Finland-Kanada gratis

Till skillnad mot många andra landslagsmatcher så är inte årets VM något som är gratis för det svenska folket. Matcherna går på TV6 för Tre Kronors del eller i streamingtjänsten Viaplay som kräver ett abonnemang. Kvällens final sänds på TV6.

Ett välfungerande alternativ till dessa tjänster är spelbolaget Betsson som streamar Finland-Kanada mot en låg kostnad. Du behöver endast ha ett spelkonto med minst 1 kr för att kunna börja se matchen. Spelkontot kan du snabbt och enkelt skapa med ditt BankID, så du behöver således inte uppge din adress eller annat.

Odds inför matchen

Kvällens final blir ett möte mellan två lag som imponerat i VM, vilket gör det svårt för oddsättarna att enas om vem som egentligen är favorit. Enligt Betsson får hemmalaget Finland gälla som knapp favorit, men inget resultat vore en skräll.

Oddsen just nu

Betsson
2.38
Finland
4.05
Oavgjort
2.60
Kanada
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 16⁚50 den 29/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds på TV6 och startar kl 19:20 svensk tid. Sändningen börjar dock redan kl 18:30 för dig som är intresserade av försnacket.

Matchen är den sista som spelas i VM, tidigare under dagen spelades även bronsmötet mellan Tjeckien och USA.

Aktuellt inför Finland-Kanada

Kvällens final blir en riktig höjdare ur många olika perspektiv. Bland annat för att det blir ett möte mellan de två lag som gick till final även förra året, den gången vann Kanada men nu har Finland siktet inställt på guld. Skulle lejonen lyckas vinna matchen gör man om Sveriges bedrift från 2006, nämligen att vinna guld i både OS och VM samma år.

För att lyckas med det måste man dock hålla koll på alla offensivt skickliga spelare som finns i det kanadensiska laget, inte minst stjärnan Mathew Barzal som inledde VM tveksamt men som fått upp farten i de senaste matcherna. Noterbart är att kvällens final faktiskt blir den tredje VM-finalen mellan lagen sedan 2019, vilket är ett tydligt bevis på båda ländernas plats på den allra högsta nivån.

I dagens match finns det flera spelare som rent teoretiskt kan vinna VM:s poängliga, bland annat Pierre-Luc Dubois som noterats för tretton poäng på nio matcher. Samma skörd har även Drake Batherson fått ihop, medan Mikko Lehtonen toppar den finska poängligan med sina tio poäng. Inför finalen toppar poängligan av Roman Cervenka som gjort imponerande sjutton poäng, varav två i bronsmatchen där hans Tjeckien lyckades besegra USA med hela 8-4.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här