VM är över för en av de stora förhandsfavoriterna. 

Inför VM spekulerades det mycket kring vilket landslag som hade störst chans att vinna guldet och många trodde att Finland hade bra chans, inte minst eftersom man spelar på hemmaplan. Gruppspelet gick bra och man gick därför in i kvartsfinalen mot Kanada med ett gott självförtroende men där var det slut på det roliga. Kanadensarna stod för en stark insats och när slutsignalen ljöd i Tammerfors stod det 1-4 på resultattavlan. VM var därmed över för Finland som misslyckades med att försvara guldet från ifjol.

– Vi hade en bra grupp och var redo inför den här matchen. Målskyttet ger energi och det fick vi inte förrän i slutet och lite för sent, säger förbundskaptenen Jukka Jalonen till finska Cmore efter matchen.

Höjdpunkter, Kanada – Finland

MATCHFAKTA
Kanada – Finland: 4-1 (1-0,1-0,2-1)
1-0 Jack Quinn (Crouse)
2-0 Samuel Blaise (Neighbours, Barron)
3-0 Michael Carcone (Weegar, Middleton)
3-1 Teemu Hartikainen (Rantanen, Lehtonen)
4-1 Tyler Toffoli
Skott: 31-28 (10-10,8-9,13-9)
Utvisningsminuter: 8-2
Publik: 11529 (Tampere Deck Arena, Tammerfors)

Segern gör att Kanada tar sig vidare till semifinal där man kommer få möta Lettland samtidigt som USA tar sig an Tyskland och de matcherna spelas under lördagen. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här