Allt fler länder har inlett sina förberedelser inför Hockey-VM i Lettland. 

Tre Kronor har spenderat den senaste veckan med att ha ett läger i Södertälje, det har dessutom blivit fyra landskamper mot Norge och Danmark i jakten på att försöka utkristallisera vilka spelare som är lämpliga att ta en plats i VM-truppen. Även Finland har inlett sin gallring av spelare, i tisdags åkte landslaget till ett läger i den lilla byn Vierumäki för att slipa på formen. Dels inför VM, men även inför Euro Hockey Tour som spelas i Tjeckien 12-15:e maj.

– I år kommer spelaromsättningen inte att vara lika stor som tidigare. I år kan det hända att en större andel av spelarna i den första truppen kniper en VM-plats. Men vem vet, allt kan hända och osvuret är bäst. Mitt fokus ligger helt på den trupp som är samlad. General manager Jere Lehtinen håller koll på spelarna som kan ansluta, säger förbundskaptenen Janne Jalonen till Yle.

FINLANDS TRUPP TILL LÄGRET 
Målvakter
Janne Juvonen (Leksand)
Harri Säteri (Sibir Novosibirsk)
Jussi Olkinuora (Metallurg Magnitogorsk)
Backar
Niklas Friman (Jokerit)
Tony Sund (Davos)
Tommi Kivistö (Jokerit)
Elmeri Eronen (HPK)
Kim Nousilainen (KalPa)
Petteri Lindbohm (Biel)
Jarkko Parikka (Ilves)
Mikael Seppälä (KalPa)
Axel Rindell (Jukurit)
Atte Ohtamaa (Lokomotiv Jaroslavl)
Forwards 
Eemeli Suomi (Ilves)
Marko Anttila (Jokerit)
Mikael Ruohomaa (Sibir Novosibirsk)
Veli-Matti Savinainen (Jokerit)
Niko Ojamäki (Linköping)
Petri Kontiola (HPK)
Markus Hännikäinen (Jokerit)
Jere Karjalainen (Sochi)
Jere Innala (HPK)
Teemu Turunen (Davos)
Peter Tiivola (Ässät)
Valtteri Puustinen (HPK)
Saku Mäenalanen (Jokerit)
Iiro Pakarinen (Jokerit)

Precis som i Sveriges fall finns det fortfarande stort utrymme till förändringar, Finland har ett flertal spelare i både KHL och SHL som är potentiella VM-hopp och det finns även en del alternativ borta i Nordamerika. Bland spelarna som Finland hoppas är sugna på att runda av säsongen med ett VM finns supertalangen Kaapo Kakko (New York Rangers) och backen Rasmus Ristolainen (Buffalo), dessutom lever även drömmen att  Patrik Laine ska vara intresserad av att vara med i VM. Forwardens lag, Columbus, ser ut att missa slutspelet och 23-åringen har inte kunnat vara med i någon turnering med landslaget sedan World cup för fem år sedan.

Bland de övriga bubblarna finns Dallas backduo Miro Heiskanen och Esa Lindell, men i deras fall finns fortfarande chansen att nå slutspel. Det mest troliga är att Finlands VM-trupp präglas av spelare från KHL, SHL och den finska ligan – men man ska inte helt räkna bort stjärnförstärkningar från NHL.

Finlands VM inleds den 22:e maj. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här