Två av tre nationer som deltog i Beijer Hockey Games har åkt på covid-19 efter turneringen. Det trots att turneringen spelades i en så kallad ”smittsäker bubbla”. 
– Någonstans har det ju blivit fel, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till HockeyNews.se. 

Beijer Hockey Games i Malmö spelades i en så kallad bubbla, men trots det har flera av nationerna spelare som insjuknat i efterhand.

Utbrottet skedde efter att en finsk spelare testats positivt för covid-19, trots att han inte hade några symptom. Därmed försattes samtliga finska spelare i karantän i två veckor, på grund av landets regler.

Under veckan som gick har även svenska och tjeckiska spelare insjuknat. Och enligt Aftonbladet blev även sex av elva domare samt domarchefen Thomas Thorsbrink sjuka.

Men hur kunde det gå så snett?

– Vi håller på just nu att titta på det. På något vis fick vi in smittan. Vi använde samma koncept som vi gjorde två gånger innan, i Karjala och i Channel One. Sedan har vi fått in smitta, men kan idag inte bekräfta från var, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till HockeyNews.se.

– Vi gjorde närmare 800 tester före, under och i samband med den här veckan. Någonstans har det ju blivit fel, om man säger så. Jag tycker att i många fall gör man fantastiskt bra jobb inom hockeyn och utanför och man jobbar med det här och håller avstånd. Ändå finns det en viss smittspridning. Det är extremt svårt.

Enligt Olof Östblom så är det ingen som rört sig utanför bubblan.

Under förra veckan och den här veckan meddelade både Malmö, Växjö, Brynäs och Oskarshamn att man åkt på smitta. Således har de fått pausa sina verksamheter tillsvidare.

Sverige vann två av tre matcher i Beijer Hockey Games.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här