Det blev en jämn match när Finland bjöd in Tre Kronor till kamp.

Efter en på flera sätt väldigt bra insats under torsdagskvällen var det åter dags för Tre Kronor att spela mot Finland och det skulle bli en match som påminde om gårdagens drabbning. Den gången vann Sverige med 4-0 men precis som då inledde Finland på ett lovande sätt och den här gången skulle man ta vara på sina chanser, redan efter knappt sex minuters spel kunde man ta ledningen genom Markus Nurmi som till vardags håller till i TPS.

Medan hemmalaget spelade på ett bra sätt under första delen av matchen hade Tre Kronor svårt att skapa ett ordnat spel i offensiven och under de två första perioderna lyckades man bara att tio skott, där inget av dem överlistade Lassi Lehtinen i det finska målet.

I tredje perioden fortsatte jakten på en kvittering och ett powerplay efter lite drygt tio minuter skulle bära frukt när Tim Heed gjorde sitt andra mål på lika många matcher. Efter målet väntade några minuter av ett mer avvaktande spel där inget av lagen ville ge bort något gratis och därför blev det inget avgörande under ordinarie speltid. Istället väntade en händelserik förlängning där supertalangen Konsta Helenius tidigt fick ett läge men Filip Larsson stod för en fin räddning vilket höll kvar Sverige i matchen.

Istället kom avgörandet med knappt en minut kvar av förlängningen när Ahti Oksanen, till vardags i Oskarshamn, kunde sätta pucken som säkrade en finsk seger. Därmed lämnar Tre Kronor Finland med en seger och en förlust i bagaget innan det är dags att flyga hemåt.