Finland har presenterat årets första landslagstrupp. 

Den här veckan är det dags för Beijer Hockey Games att spelas i Karlstad och de senaste dagarna har de olika trupperna börjat presenteras. Sverige åker till de värmländska skogarna med ett rutinerat lag och Finland har också många bekanta ansikten i sin trupp som man presenterat.

– Varje gång man talar med spelarna, så ser man verkligen glädjen i deras ögon. Och det gäller även för sådana spelare som har varit borta ett tag, exempelvis Henrik Haapala. När jag pratade med honom märkte jag att han var riktigt glad, stolt och taggad att få vara med igen. Han har förtjänat sin plats med mycket bra prestationer i schweiziska ligan och även där i Spengler Cup, säger förbundskaptenen Jukka Jalonen till Yle.

Tre intressanta namn i truppen

  1. Emil Larmi (målvakt)
    27-åringen har varit en av Finlands mest omtalade spelare på positionen de senaste åren och fick förra säsongen ett stort genombrott med SM-guld i Växjö och spel i VM. Även i vinter har Larmi spelat bra men det är först nu som han får chansen att göra säsongens första landskamper.
  2. Antti Suomela (forward)
    Finland har ett flertal rutinerade pjäser i sin trupp och Suomela får räknas som en av dem, detta trots att han faktiskt bara varit med i ett VM. 29-åringen gjorde succé i Oskarshamn förra vintern och håller numera till i Lausanne där det fortsatt att gå väldigt bra. Har visat prov på ett fint spel i landslaget och bör ha goda chanser att få göra sitt andra mästerskap om några månader.
  3. Sampo Ranta (forward)
    Finland åker till Karlstad med några debutanter i truppen, däribland Ranta som gjort bra ifrån sig under sitt första halvår i Modo där det bland annat blivit tolv mål. 23-åringen har tidigare testat på spel i NHL med Colorado men det här ser ändå ut att bli säsongen då hans riktiga genombrott kommer.

Glädjen efter OS-beskedet

Nu väntar en viktig del i uppladdningen inför vårens världsmästerskap i Tjeckien men trots det har en hel del av de senaste dagarnas snack handlat om det faktum att NHL-stjärnorna får vara med i nästa olympiska spel, som äger rum om ungefär två år. I Sverige har det varit väldigt positiva tongångar efter beskedet och även i Finland finns det många spelare som är glada, inte minst stjärnan Sebastian Aho som håller till i Carolina.

– Jag är säker på att folk i Finland och i hela Europa och är väldigt glada över den här nyheten. Det är verkligen fint att få vara med om det här. Vår generation har inte fått uppleva det här som NHL-spelare så det kommer att bli häftigt. Jag minns mycket väl då jag tittade på OS och att själv få spela blev en dröm, sa forwarden till den samlade pressen under NHL:s Allstarevenemang.

 

HÄR ÄR FINLANDS TRUPP TILL BEIJER HOCKEY GAMES

Målvakter

30. Lassi Lehtinen – Modo
32. Emil Larmi – Växjö

Backar

4. Tarmo Reunanen – Lukko
2. Rasmus Rissanen – Örebro
6. Tony Sund – HIFK Helsingfors
3. Niklas Friman – Ilves
7. Oliwer Kaski – HV71
36. Elmeri Eronen – Timrå
13. Valtteri Kemiläinen – Tappara
62. Jesper Mattila – KalPa
22. Toni Utunen – Pelicans
33. Veli-Matti Vittasmäki – Tappara

Forwards

24. Hannes Björninen – Örebro
19. Henrik Borgström – HV71
37. Eemil Erholtz – Ässät
23. Niko Huuhtanen – Jukurit
57. Arttu Hyry – Kärpät
51. Juha Jääskä – HIFK Helsingfors
46. Joona Luoto – Bern
61. Markus Nurmi – TPS Åbo
21. Patrik Puistola – Jukurit
20. Sampo Ranta – Modo
39. Sebastian Repo – Lukko
74. Antti Suomela – Lausanne
10. Eemeli Suomi – Ilves
27. Oliver Kapanen – KaIPa
25. Pekka Jormakka – Jukurit

 

FINLANDS MATCHER I TURNERINGEN

Torsdag 8/2
Finland – Schweiz (18:00) – Karlskoga
Lördag 10/2 
Finland – Tjeckien (12:00) – Karlstad
Söndag 11/2
Sverige – Finland (16:00) – Karlstad

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här