Juniorkronorna fortsätter att slipa på formen inför säsongen. 

Trots att vi bara är inne i början av augusti månad har Juniorkronorna redan hunnit med att spela flera matcher, den gångna veckan spenderades i USA där man deltog i World Junior Summer Showcase och snart är det dags att slipa på formen ytterligare. Om ett par veckor kommer laget samlas i Nyköping för att delta i en femnationsturnering och under onsdagen presenterade förbundskaptenen Magnus Hävelid sin trupp.

– Vi har arbetat hårt med spelidén och gruppsammanhållningen. Därför känns både campen och matcherna som oerhört viktiga för att vi som lag ska kunna prestera på topp till JVM. Ju fler spelare som vill vara med och konkurrera om platserna till JVM, desto bättre möjligheter ger det oss att lyckas i slutändan, säger Hävelid i ett pressmeddelande.

Många nya ansikten

Den stora nyheten till den kommande samlingen är att Hävelid väljer att byta ut samtliga spelare från turneringen i USA, nu ska nya spelare få chansen att visa upp sig och för många är det här med landslagsspel en relativt ny upplevelse. En av dessa är backen Oskar Tängerby som gjorde sin allsvenska debut i Mora förra säsongen och nu belönas 19-åringen med att för första gången bli uttagen i juniorlandslaget. Samma sak gäller den lovande forwarden Viktor Smeds som gjort fina insatser i Rögles juniorlag vilket förra vintern även resulterade i tre inhopp med klubbens A-lag i SHL.

Tre intressanta namn i truppen till Nyköpingslägret

  1. Simon Zether. Stort forwardslöfte som kommer från en händelserik säsong där han bland annat var med och tog silver i U18-VM. 17-åringen var även med och spelade hem ett Junior SM-guld med Rögle och en hel del talar för att det kan bli en SHL-debut redan under hösten.
  2. Tom Willander. 18-åringen från Stockholm får ses som ett av de lite mer rutinerade namnen i truppen, han var precis som Zether med i U18-landslagets silverlag förra säsongen och spelade totalt 19 matcher med småkronorna under vintern. Efter en fin säsong i Rögles juniorlag väntar nu spel i College för backen som draftades som nummer elva av Vancouver för några veckor sedan.
  3. Noah Erliden. Har en bit kvar till att slå sig in i HV71:s A-lag men gör det bra i juniorlaget och kommer från en väldigt fin säsong där han bland annat var en av Småkronornas främsta spelare i U18-VM. Ses som en av landets mest lovande målvakter och imponerade i Hlinka Gretzy Cup redan förra året.

Här är hela Juniorkronornas trupp

Målvakter

1. Noah Erliden (HV71)
35. Melker Thelin (Björklöven)

Backar

3. Oskar Tängerby (Mora)
4. Lucas Lagerberg (Leksand)
5. Tom Willander (Boston University)
7. Hugo Fransson (HV71)
8. Filip Nordberg (Växjö)
9. Frans Haara (Skellefteå)
12. Albert Wikman (Färjestad)

Forwards

11. Filip Eriksson (Växjö)
14. Erik Påhlsson (HV71)
15. Freddie Larsson (Malmö)
16. Gustaf Kangas (Västerås)
18. Liam Engström (Örebro)
19. Hugo Pettersson (HV71)
20. Elliot Ståhlberg (Färjestad)
21. Joel Kant (Luleå)
24. Simon Zether (Rögle)
25. Jacob Sagadin (Växjö)
26. Noel Nordh (Brynäs)
27. Wille Johansson (Färjestad)
29. Viktor Smeds (Rögle)

Juniorkronornas spelschema under lägret i Nyköping

Måndag 21:e augusti
Isträning
Tisdag 22:e augusti
Isträning x2
Onsdag 23:e augusti
Sverige – Slovakien (19:00)
Torsdag 24:e augusti
Schweiz – Sverige (19:00)
Fredag 25:e augusti
Isträning
Lördag 26:e augusti
Sverige – Finland (17:30)
Söndag 27:e augusti
Sverige – Tjeckien (15:30)

Juniorkronorna spelar sina matcher i Stora Hallen, Nyköping. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här