Juniorkronorna har presenterat sin första trupp för säsongen 24/25. 

Säsongen är fortfarande igång på sina håll och kanter men förberedelserna inför den kommande säsongen är redan igång. Många spelare har inlett sin fysträning på egen hand men sakta men säkert börjat även vissa lag att göra sina första tester för att se hur det står till med formen. Under gårdagen presenterade Juniorkronorna sin första trupp för säsongen 2024/25, som kommer delta i årets upplaga av försäsongsturneringen Summer Showcase som äger rum i USA nästa månad.

– Det känns väldigt spännande att få åka iväg med den här gruppen till USA och starta upp säsongen i Plymouth. Vi har med oss ett gäng spelare som spelade JVM ifjol, en hel del ansikten som vi fick lära känna under Team 19-samlingarna i våras och ett gäng som spelade U18-VM i våras. Det blir också första turneringen med den nya ledarstaben och ett viktigt tillfälle för oss att börja hitta vårt samarbete i skarp matchmiljö, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid till förbundets hemsida.

Tre intressanta namn i Juniorkronornas trupp

  1. Linus Eriksson (forward)
    Ung och lovande forward som imponerade när han fick chansen i Djurgården den här säsongen. Snittade en poäng per match som lagkapten under U18-VM och har under början av sommaren övertygat på NHL Combine där spelare får chansen att visa upp sig inför draften.
  2. Victor Eklund (forward)
    Håller precis som Eriksson till i Djurgårdens organisation och stod för sex poäng under slutspelet, vilket är extra imponerande eftersom Eklund bara är 17 år gammal. Har hockeyn i blodet och är en spelare med hög potential som visade framfötterna redan i U18-VM den här säsongen.
  3. Theo Lindstein (back)
    Var något uträknad under delar av den gångna säsongen men klev sedan in och gjorde succé i Junior-VM på hemmaplan. Är draftad av St Louis och har kontrakt med dem men kommer spendera den kommande säsongen i Brynäs, som är tillbaka i SHL. Blir utan tvekan en viktig spelare under Summer Showcase.

HÄR ÄR HELA JUNIORKRONORNAS TRUPP

Målvakter

1 Marcus Gidlöf (Leksand J20)
30 Olof Glifford (HV71)
35 Melker Thelin (Björklöven)

Backar

2 Kristian Kostadinski (Frölunda J20)
3 Axel Landén (Oskarshamn)
4 Leo Sahlin Wallenius (Växjö J20)
5 Wilhelm Hallquisth (HV71)
6 Axel Hurtig (Calgary Hitmen)
7 Albert Wikman (Södertälje)
9 Theo Lindstein (Brynäs)
28 Tom Willander (Boston University)

Forwards

11 Lucas Pettersson (Modo)
12 Melvin Fernström (Örebro)
14 Måns Toresson (Frölunda J20)
16 Svante Sjödin (Örebro J20)
17 Felix Nilsson (Oskarshamn)
18 Victor Eklund (Djurgården)
19 Jack Berglund (Färjestad J20)
20 Linus Eriksson (Djurgården)
21 Zeb Forsfjäll (Skellefteå)
22 Isac Hedqvist (Luleå)
24 Simon Zether (Rögle)
25 Otto Stenberg (Malmö)
26 Noel Nordh (Brynäs)
27 David Granberg (Luleå J20)

JUNIORKRONORNAS MATCHER I SUMMER SHOWCASE

28:e juli
USA blå – Sverige (16:00)
29:e juli
USA vit – Sverige (16:00)
31:e juli
Sverige – Kanada (tid ej klar)
2:e augusti
Sverige – USA (16:00)
3:e augusti
Sverige – Finland (13:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.