Allt fler svenska spelare i NHL ryktas bli aktuella för VM-truppen. 

Tidigare idag har vi skrivit om att Isac Lundeström och Marcus Sörensen ser ut att förstärka Tre Kronor lagom till VM och nu har det kommit nyheter om att fler svenskar ser ut att vilja dra på sig den gula tröjan.

Senast i raden att uttrycka sitt intresse är Mathias Bromé, till vardags i Detroit Red Wings, som i en intervju med Svenska fans säger att han gärna vill representera landslaget innan säsongen är över:

– Såklart är jag jättesugen att spela VM om jag skulle få frågan på det sättet, säger forwarden.

26-åringen är något av en late bloomer men på senare tid har han verkligen fått upp farten. Efter att ha spenderat fyra säsonger i Hockeyallsvenskan fick forwarden tillslut chansen i SHL efter att hans Mora tagit steget upp. Väl där gick det allt bättre och säsongen 18/19 fick Huddingeprodukten även representera Tre Kronor för första gången. 2019 blev det en flytt till Örebro och ungefär ett år senare kritade Bromé på ett kontrakt med Detroit.

I höstas var forwarden utlånad till Örebro men i januari fick han tillslut göra NHL-debut och sedan dess har det blivit två poäng på 26 matcher. Bromé har dessutom gjort två matcher i AHL-laget Grand Rapids och står nu inför en ganska oviss framtid med tanke på att kontraktet går mot sitt slut.

– Spela hockey ska jag göra nästa säsong och vart jag hamnar vet jag inte just nu. Jag vill komma till ett lag som vill ha mig i en bra roll och kunna vara en ledande spelare, säger Bromé till Svenska fans.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här