Snart är det dags för Tre Kronor att spela årets första landskamper. 

Efter ett längre uppehåll börjar Tre Kronor närma sig det som blir årets första landslagssamling, då man står som värd Beijer Hockey Games vilket blir den tredje delen av Euro Hockey Tour. Turneringen, som spelas i Karlstad, äger rum mellan 8-11:e februari och under gårdagen presenterade förbundskaptenen Sam Hallam vilka spelare som tar plats i den svenska truppen.

– Vi vill fortsatta på inslagen väg och visa att vi är toppnationen i Europa. Vi har fem vinster på sex matcher hittills under säsongen. Samtidigt börjar det dra ihop sig mot VM. Förra säsongen kom flera spelare ur Beijer Hockey Games-truppen med till VM. Det ska bli skitroligt att komma till Karlstad och spela. Det är en hockeystad. Det är alltid otroligt känslosamt och fantastiskt att spela på hemmaplan, och det kommer jag och alla i Tre Kronor att få uppleva i Karlstad i nästa vecka, säger Hallam till förbundets hemsida.

Rutin framför talang

Jämför man med tidigare under säsongen så är Tre Kronors trupp till Beijer Hockey Games en av de mest rutinerade. I truppen finns endast en spelare som är född på 2000-talet medan merparten är runt 30-strecket. Bland spelarna som åker till Karlstad finns rutinerade backar som Henrik Tömmernes och Patrik Nemeth, där den senare spelat mer än 500 matcher i NHL och på forwardssidan hittar vi bland annat Oscar Lindberg som gjorde sin landslagsdebut för mer än tio år sedan.

Tre andra rutinerade spelare i truppen

  1. Marcus Sörensen – forward
    Sörensen har visserligen “bara” spelat två VM men det har även blivit flera säsonger i NHL och han gjorde sina första seniormatcher i Djurgården på den tiden då SHL fortfarande hette Elitserien. Är bara 31 år gammal men ändå en av de mest erfarna svenska spelarna som håller till i Europa, där han numera gör stor succé i Fribourg i den Schweiziska ligan.
  2. Max Friberg – forward
    Är lika gammal som Sörensen och kan också blicka tillbaka på en lång karriär, trots att den förmodligen är långt ifrån över. Har spelat nio säsonger i SHL men har även hunnit med att spendera ungefär fyra år i Nordamerika och på meritlistan finns dessutom spel i både VM och OS.
  3. Christian Folin – back
    Ytterligare en rutinerad spelare som vunnit SM-guld med Frölunda och som var med i OS för två år sedan. Har samlat på sig mängder av erfarenhet under sina tio år i Nordamerika, varav hälften i NHL. Har fått en hel del speltid i landslaget sedan återkomsten till Sverige för ungefär fyra år sedan.

 

HÄR ÄR HELA TRUPPEN TILL BEIJER HOCKEY GAMES

Målvakter

1. Filip Larsson – Leksand
63. Marcus Högberg – Linköping

Backar 

2. Christian Folin – Frölunda
7. Henrik Tömmernes – Frölunda
9. Gabriel Carlsson – Växjö
32. Lukas Bengtsson – EV Zug
58. Jesper Sellgren – Luleå
72. Tim Heed – HC Ambri-Piotta
92. Patrik Nemeth – SC Bern
94.Joel Persson – Växjö

Forwards

11. Joakim Nygård – Färjestad
12. Max Friberg – Frölunda
19. Marcus Sörensen – Fribourg
23. Lucas Wallmark – Fribourg
24. Oscar Lindberg – Skellefteå
28. Anton Bengtsson – Rögle
44. Victor Ejdsell – Färjestad
51. Filip Hållander – Timrå
59. Linus Johansson – Färjestad
70. Dennis Rasmussen – HC Davos
81. Marcus Sylvegård – Växjö
82. Jesper Frödén – Zürich
88. Malte Strömwall – Frölunda
95. Jacob de la Rose – Fribourg

 

SVERIGES MATCHER I TURNERINGEN 

8:e februari
Sverige – Tjeckien (19:00)
10:e februari
Sverige – Schweiz (16:00)
11:e februari
Sverige – Finland (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här