Finland sätter prägel på VM:s All-star team. 

VM är över för den här gången men det finns fortfarande saker att prata och skriva om, inför finalen släpptes nämligen turneringens All-star team och idag tänkte vi på VMishockey delge vilka spelare som blev uttagna.

HÄR ÄR VM:S ALL-STAR TEAM 
Målvakt 
Jussi Olkinuora (Finland)
Backar 
Mikko Lehtonen (Finland)
Seth Jones (USA)
Forwards
Pierre-Luc Dubois (Kanada)
Roman Cervenka (Tjeckien)
Sakari Manninen (Finland)

Det bjöds inte på några större överraskningar när juryn presenterade vilka spelare som blev uttagna i turneringens All-star team, samtliga spelare har gjort bra ifrån sig och varit viktiga kuggar i sina respektive lag. Något vi kan notera är att Mikko Lehtonen blir uttagen för andra gången (2019 var den första) och att målvakten Jussi Olkinuora blev uttagen så sent som förra året. Att Roman Cervenka blir uttagen kommer inte heller det som någon överraskning, den rutinerade forwarden tog hem poängligan och hade stor del i att Tjeckien kunde ta en efterlängtad medalj.

Ingen svensk spelare blev uttagen i All-star laget men precis som vanligt lyftes tre spelare från varje lag fram lite extra. För svensk del blev det backen Rasmus Dahlin tillsammans med forwardsduon Joakim Nordström och Rasmus Asplund, som stod för sex mål på åtta matcher vilket fick ses som hans genombrott i Tre Kronor.

Guldhjälten mest värdefull

Samtliga spelare i All-star team kan blicka tillbaka på ett lyckat mästerskap, inte minst på ett personligt plan. Det gäller speciellt Jussi Olkinuora, målvakten hade stor del i Finlands VM-guld och blev även utsedd till mästerskapets mest värdefulla spelare. Något som naturligtvis är en fin bedrift och det är dessutom första gången sedan 2014 som en målvakt får utmärkelsen. Den gången var det landsmannen Pekka Rinne som hade imponerat mest på juryn. Noterbart är att en svensk målvakt också blivit utsedd till VM:s MVP, det var Viktor Fasth som hjälpte Tre Kronor att ta sig hela vägen till final där dock Finland vann med hela 6-1.

FAKTA: Här är de tio senaste årens MVP’s
2022: Jussi Olkinuora (Finland, målvakt)
2021: Andrew Mangiapane (Kanada, forward)
2019: Mark Stone (Kanada, back)
2018: Patrick Kane (USA, forward)
2017: William Nylander (Sverige, forward)
2016: Patrik Laine (Finland, forward)
2015: Jaromir Jagr (Tjeckien, forward)
2014: Pekka Rinne (Finland, målvakt)
2013: Roman Josi (Schweiz, back)
2012: Evgeni Malkin (Ryssland, forward)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här