De regerande mästarna har fått en bra start på Junior-VM. 

Efter en målrik premiär där Slovakien besegrade rivalen Tjeckien med hela 6-2 var det dags för de regerande mästarna att kliva in i Junior-VM. Finland stod för motståndet och det skulle visa sig bli en ganska jämn match rent spelmässigt där Kanada tog ledningen genom Nate Danielson när det återstod ungefär tre minuter av den första perioden. Efter pausvilan utökade Owen Allard till 0-2 innan Aleksanteri Kaskimäki skapade lite spänning med sin reduceringspuck.

I tredje perioden gjorde supertalangen Macklin Celebrini 1-3 vilket skulle visa sig bli ett avgörande mål. Finland försökte få in en reducering men istället kunde Matthew Poitras utöka till 1-4 och under några intensiva slutminuter stod båda lagen var varsitt mål vilket gör att Kanada vinner premiären med 5-2 inför närmare tio tusen i Scandinavium.

Höjdpunkter, Finland – Kanada

MATCHFAKTA
Finland – Kanada: 2-5 (0-1,1-1,1-3)
0-1 Nate Danielson (Lamoreux, Mateychuk)
0-2 Owen Allard (Danielson)
1-2 Aleksanteri Kaskimäki (Karki, Nyman)
1-3 Macklin Celebrini
1-4 Matthew Poitras (Geekie)
2-4 Jere Lassila (Karki, Pulkkinen)
2-5 Maveric Lamoreux
Skott: 26-31 (8-12,9-10,9-9)
Utvisningsminuter: 2-6
Publik: 9837 (Scandinavium)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här