Tyskland har stått för JVM:s största skräll hittills.

Efter en intensiv premiärdag var det under onsdagen dags för Tyskland att kliva in i JVM och spela sin premiär. Finland stod för motståndet och det var ett revanschsuget lag som förlorade gårdagens premiär mot Kanada, detta trots en stundtals bra insats. Lejonen inledde även dagens match på ett lovande men det var tyskarna som skulle ta ledningen genom Veit Osawald innan Finland kunde kvittera när Tommi Männistö satte sitt första mål i turneringen.

I andra perioden bjöd båda lagen på en hel del chanser och även här började det lovande för Finland som kunde ta ledningen tidigt genom Kasper Halttunen, men precis som under inledningen av matchen visade Tyskland prov på en effektiv offensiv och mindre än minuten senare kvitterade man genom backen Niklas Hübner. Finland skulle sedan återta kommandot och när Samu Bau satte 3-2 kändes det som att segern var nära, men Tyskland skulle sedan avsluta perioden på ett imponerande sätt och först få in en kvittering innan Oswald kunde sätta viktiga 3-4 med sitt andra mål för kvällen.

I tredje perioden handlade det mesta om Finlands jakt på en kvittering men man lyckades inte ta vara på alla sina chanser samtidigt som Philipp Dietl stundtals storspelade i det tyska målet. I slutet av matchen plockade Finland ut målvakten i hopp om att skapa en sista forcering men man lyckades inte få in pucken utan Tyskland kunde hålla ut och vinna med uddamålet vilket gör att de inleder JVM med en seger.

Samtidigt kan vi konstatera att Finland lämnar de två inledande dagarna med lika många förluster vilket gör att de har en hel del press på sig inför fredagens möte med Lettland.

Finland – Tyskland: 3-4 (1-1,2-3,0-0)
0-1 Veit Oswald (Hördler)
1-1 Tommi Männistö (Bau)
2-1 Kasper Halttunen
2-2 Niklas Hübner (Bicker)
3-2 Samu Bau (Hemming)
3-3 Roman Kechter (Elias)
3-4 Veit Oswald (Hauf, Hördler)