Tre Kronor står inför en utmaning i avslutningen av Karjala Tournament. 

Efter några intensiva dagar är det i eftermiddag dags för Tre Kronor att runda av säsongens första turnering och i den avslutande matchen väntar rivalen Finland. Sverige inlett turneringen genom att förlora mot Tjeckien (2-5) men reste sig sedan under gårdagen då det blev seger med uddamålet mot Schweiz efter att Oscar Lindberg gjort det avgörande målet samtidigt som Marcus Sylvegård spelade fram till två av lagets fyra mål.

TRE KRONORS INTERNA POÄNGLIGA INFÖR DAGENS MATCH

1. Victor Ejdsell (Färjestad) – 3 poäng (1+2)
2. Mario Kempe (Luleå) – 2 poäng (1+1)
Marcus Sylvegård (Växjö) – 2 poäng (0+2)
Tio spelare har noterats för en poäng vardera 

Jämfört med matchen mot Tjeckien var insatsen mot Schweiz betydligt bättre men nu får man bekänna färg mot ett lag som kommer gå in i matchen med siktet inställt på upprättelse. Förra säsongen hade Finland svårt att imponera i sin turnering på hemmaplan och även den här gången har man satt sig själva i en besvärlig sits. Det började visserligen lovande när Schweiz besegrades med 4-0 under torsdagen men igår föll man mot Tjeckien med hela 3-7 vilket gör att man mest största sannolikhet inte kommer toppa tabellen när samtliga matcher är spelade.

– Det var inte den bästa starten för mig. Tjeckien var bra idag och för mig var spelet mycket snabbare än det jag är van med i ligan. Det var som att möta fyra förstakedjor, sa målvakten Roope Taponen till Yle efter slutsignalen.

HÄR ÄR FINLANDS TRUPP I KARJALA TOURNAMENT

Målvakter
Christian Heljanko (Tappara), Roope Taponen (HIFK)
Backar
Petteri Lindbohm (HIFK), Oskari Laaksonen (Luleå), Niklas Friman (Ilves), Juuso Riikola (SCL Tigers), Vili Saarijärvi (SCL Tigers), Jesper Mattila (KalPa), Sami Niku (JYP), Otto Leskinen (Tappara), Veli-Matti Vittasmäki (Tappara), Mikael Seppälä (HV71)
Forwards
Hannes Björninen (Örebro), Joona Ikonen (Ilves), Janne Kuokkanen (Malmö), Ahti Oksanen (Oskarshamn), Emil Erholtz (Ässät), Sebastian Repo (Lukko), Ville Koivunen (Kärpät), Juha Jääskä (HIFK), Julius Mattila (Lukko), Antti Suomela (Lausanne), Anton Levtchi (Tappara),
Kristian Vesalainen (HIFK), Henrik Borgström (HV71), Jerry Turkulainen (JYP), Niko Huuhtanen (Jukurit)

Matchen startar 16:00 och kan ses på SVT1 samt SVT play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här