Nu står det klart vem som blir Sveriges nya förbundskapten.

Säsongen 21/22 ser ut att bli en av de mest händelserika på många år, förutom står även OS för dörren och första gången sedan 2014 kommer världens bästa spelare vara med. Tidigare under hösten gick Johan Garpenlöv ut med att det blir hans sista säsong som förbundskapten och i samma stund inleddes arbetet med att hitta en ersättare.

Flerfaldig svensk mästare

Det har spekulerats en hel del kring vem som ska bli nästa förbundskapten, en hel del har trott att valet skulle falla på Frölundas Roger Rönnberg men idag kunde förbundet presentera Sam Hallam som Garpenlövs ersättare.

– Sams intresse och engagemang för rollen blev tydlig vid vårt första möte så det är mycket glädjande att vi har kunnat gå i mål med detta, säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Hallam inleder sitt nya jobb efter vårens VM, fram tills dess är det fortsatt full fokus på jobbet som tränare i Växjö – en klubb han lett till hela tre SM-guld. 42-åringen var en ganska anonym allsvensk spelare i Bofors under början av 2000-talet och det var även där som tränarkarriären inleddes. Efter drygt två säsonger som assisterande tränare tog han över huvudansvaret och 2012 gick flyttlasset vidare till Växjö. Väl där har framgångarna avlöst varandra, laget går in i den här säsongen som regerande mästare och vid två tillfällen (2017, 2018) har Hallam utsetts till SHL:s bästa tränare.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här