Tre Kronor fortsätter sin uppladdning inför ishockey-VM. 

Sverige hade knappt hunnit packa ned skridskorna i hockeytrunken efter turneringen nere i Tjeckien innan det var dags för Johan Garpenlöv att presentera en ny trupp, den här gången med Beijer Hockey Games som utmaning och Stockholm som spelort. Noterbart är att det här är den sista truppen som tas ut innan det är dags för en VM-trupp att komponeras.

– Vi bygger vidare på VM-truppen, som nu blir spetsigare och vassare. Vi ser mycket fram emot att spela Beijer Hockey Games, både hockeymässigt med bra matcher, men framför allt för att vi får visa upp oss inför hemmafansen i Avicii Arena, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor, i ett pressmeddelande.

NHL-svensken ansluter

Efter varje turnering har en del spelare fått tacka för sig och därmed se sina VM-chanser rinna ut i sanden och efter matcherna nere i Tjeckien får bland annat Jhonas Enroth inse att säsongen är över. Den rutinerade målvakten ersätts av Magnus Hellberg som senast kommer från spel i NHL med Detroit Red Wings, men större delen av säsongen har spenderats i KHL-laget Sochi.

Att Hellberg får chansen kom inte som någon större överraskning, 31-åringen har en fin säsong med sig i bagaget och stod för bra insatser under OS i Peking för ett par månader sedan. Nya i truppen är även backen Christian Folin samt forwardsduon Anton Bengtsson och Jonatan Berggren.

TRE KRONORS TRUPP TILL BEIJER HOCKEY GAMES
Målvakter
Oscar Dansk (Spartak Moskva)
Magnus Hellberg (Detroit)
Marcus Högberg (Linköping)
Backar
Christian Folin (Frölunda)
Henrik Tömmernes (Genéve-Servette)
Filip Roos (Skellefteå)
Jesper Pettersson (Linköping)
Anton Lindholm (Dinamo Minsk)
Calle Själin (Leksand)
Jonathan Pudas (Skellefteå)
Forwards
Fredrik Olofsson (Oskarshamn)
Linus Karlsson (Skellefteå)
Max Friberg (Frölunda)
Oskar Lang (Leksand)
Lucas Wallmark (klubblös)
Elmer Söderblom (Frölunda)
Joel Kellman (Växjö)
Anton Bengtsson (Rögle)
Joakim Nordström (klubblös)
Nils Åman (Leksand)
Jonatan Berggren (Grand Rapids)
Mathias Bromé (Davos)

SVERIGES SPELSCHEMA UNDER BEIJER HOCKEY GAMES
5:e maj, Tjeckien – Sverige (19:00)
7:e maj, Sverige – Schweiz (16:00)
8:e maj, Sverige – Finland (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.