Gårdagskvällens möte mellan Finland och Tjeckien kommer inte gå till historien som mästerskapets mest underhållande tillställning.

Målsnålt drama tar Finland till semifinal

Rent traditionellt brukar Finland och Tjeckien ses som två av världens mest underhållande landslag men så var det inte i gårdagens kvartsfinal, istället för skönspel och målfest fick vi se två ganska defensivt inriktade lag som stundtals hade i handbromsen.

Efter en mållös första period (där Finland fick ett mål bortdömt) fick vi dock se en lite mer underhållande period där Finland först prickade stolpen innan Jere Innala kunde ge laget ledningen några minuter senare.

I tredje perioden försökte Tjeckien få till en tillräckligt bra offensiv för att ordna en kvittering men skärpan saknades i avsluten och när man siktat in sig på ett bra sätt stod Jussi Olkinuora i vägen. Kvartsfinalen slutar därmed 1-0 och Finland tar sig vidare till semifinal där Tyskland står för motståndet. I gruppspelet blev de uddamålsseger (2-1) för Finland och det kan nog bli en jämn historia även på lördag.